Λίγα φαγητά και γλυκά μπορούν να σου φέρουν στο μυαλό περισσότερες αναμνήσεις από την παιδική σου ηλικία από ένα μπολ ρυζόγαλο με μπόλικη κανέλα.

Εάν ψάχνεις κάποιον τρόπο να ξυπνήσεις αυτές τις μνήμες και να γεμίσεις για λίγο αυτή τη νοσταλγία για τα παιδικά σου χρόνια υπάρχει τρόπος. Αυτή η συνταγή  από το cookbloggr για το κλασικό ρυζόγαλο είναι η λύση για το απογευματινό επιδόρπιο που έψαχνες.

Υλικά:

  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1 φλυτζάνι ζαχαρη
  • 2 βανίλιες
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πλύνε πολύ καλά το ρύζι και το στράγγιξέ το. Σε μέτρια θερμοκρασία βάλε το ρύζι με το νερό να βράσει. Μόλις σωθούν τα υγρά και χυλώσει το ρύζι πρόσθεσε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανακάτεψε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει το ρύζι για 15’ λεπτά. Σε λίγο κρύο νερό διάλυσε το κορν φλάουρ και πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα. Βράσε για επιπλέον 10 λεπτά. Μοίρασέ το σε μπολ και άφησέ το να κρυώσει πριν το βάλεις στο ψυγείο. Σέρβιρέ το κρύο με κανέλα!!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ψητοί κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα και ροδάκινο