Κάποιοι είμαστε ντροπαλοί, άλλοι τολμηροί. Κάποιοι μπαίνουμε κατευθείαν στην ουσία, ενώ άλλοι είμαστε πιο χαμηλών τόνων.

Είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι, ο τρόπος με τον οποίο ενεργείς όταν ενδιαφέρεσαι ερωτικά για έναν άνθρωπο είναι αρκετά συνεπής και το ζώδιό σου μπορεί να εξηγήσει το γιατί.

Τα ζώδια της Φωτιάς τείνουν να είναι πολύ πιο διεκδικητικά και άμεσα. Τα ζώδια της Γης συνήθως παίζουν το μακροπρόθεσμο παιχνίδι. Τα ζώδια του Αέρα είναι πιο παιχνιδιάρικα και απρόβλεπτα και τα ζώδια του νερού είναι πιθανό να κινούνται με εξαιρετική προσοχή.

Κριός

Ως ζώδιο της φωτιάς, έχεις την τάση να εκφράζεις ενδιαφέρον για τους άλλους με τρόπο που είναι διεκδικητικός και ειλικρινής. Η ευθύτητα σου είναι κάτι που σε κάνει να ξεχωρίζεις από πολλούς. Απολαμβάνεις το κυνηγητό, επομένως συνήθως προτιμάς τις πιο δύσκολες πίστες. Μόλις κάποιος σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, παίρνεις φόρα για να τον κατακτήσεις. Το πρόβλημα μερικές φορές έγκειται στο όταν ανταποδίδει η σπίθα μπορεί να σβήσει τόσο γρήγορα όσο άναψε.

Ταύρος

Λαμβάνοντας υπόψη τη γήινη φύση σου, σπάνια βιάζεσαι με τις ερωτικές υποθέσεις. Στην πραγματικότητα, αν κάποιος προσπαθήσει να κινηθεί πολύ γρήγορα, είσαι επιρρεπής στο να κρυφτείς. Από την άλλη, ως ζώδιο που κυβερνά η Αφροδίτη, συνήθως προσεγγίζεις τον άνθρωπο που σου αρέσει ξεκάθαρα. Ίσως λίγο άτσαλα αλλά πάντα χαριτωμένα, ο τρόπος σου είναι τόσο μαγνητικός, που ο απέναντι δεν μπορεί να σου αντισταθεί εύκολα.

Δίδυμοι 

Είσαι απρόβλεπτος. Αλλά όταν σου αρέσει πραγματικά κάποιος, οι προθέσεις σου δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρες. Ως μεταβλητό ζώδιο του αέρα, αναζητάς διαρκώς σχέσεις που διεγείρουν διανοητικά και σε κρατούν σε εγρήγορση. Οι άλλοι μπορεί να μην είναι πάντα σε θέση να δηλώσουν τις προθέσεις τους, αλλά αυτό ακριβώς είναι που κρατά τα πράγματα ενδιαφέροντα και εσένα αυτό το μυστήριο κάπως σε ελκύει.

Καρκίνος 

”Συναισθηματικά διαθέσιμ@” είναι το μεσαίο σου όνομα. Το να τροφοδοτείς τον ενθουσιασμό σου, να κρατάς χώρο για τα συναισθήματά και να τα ελέγχεις, είναι πολύ συνηθισμένο για σένα. Ενώ μπορεί να προσεγγίζεις τις νέες σχέσεις με προσοχή, δεν διστάζεις ποτέ να ανοίξεις τα χαρτιά σου μόλις νιώσεις άνετα. Οι προθέσεις σου είναι πάντα τόσο ξεκάθαρες ώστε οι άλλοι σε βλέπουν ως μια ασφαλή, ενθαρρυντική παρουσία.

Λέων

Ως το κυρίαρχο από τον ήλιο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, οι προθέσεις σου πολύ σπάνια περνούν απαρατήρητες. Όταν σου αρέσει κάποιος, δεν έχεις πρόβλημα να του κάνεις κομπλιμέντα και να του δώσεις όλη την προσοχή, αρκεί να *προφανώς* λαμβάνεις την ίδια προσπάθεια ως αντάλλαγμα. Κάνεις κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνεις τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει να αισθάνεται ξεχωριστός. Είσαι ένα ζώδιο της φωτιάς, πράγμα που τελικά σημαίνει ότι σου αρέσει να δείχνεις τον ενθουσιασμό σου στον κόσμο.

Παρθένος 

Αναζητάς πάντα τρόπους να εξυπηρετείς και να βοηθάς τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, οπότε όταν σου αρέσει κάποιος, επικεντρώνεσαι στο να του δείξεις τη χρήσιμη πλευρά σου. Είσαι επίσης απίστευτα παρατηρητικ@, θυμάσαι τα πάντα και με λεπτομέρεια. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τον κάνεις να αισθάνεται ξεχωριστός: παρατηρώντας πράγματα για εκείνον που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν.

Ζυγός

Το φλερτ είναι στη φύση σου. Μπορείς να φλέρτάρεις ακόμα και με ανθρώπους που μαζί τους δεν βλέπεις μέλλον. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους άλλους σχετικά με τις προθέσεις σου αλλά όταν *πραγματικά* ενδιαφέρεσαι για κάποιον – πράγμα που συμβαίνει συχνά, δεδομένου ότι είσαι ένας απελπισμένος ρομαντικός που κυβερνάται από την Αφροδίτη – σπάνια υπάρχει σύγχυση. Είσαι φιλικ@, οικείος και κατανοητ@ και ο άνθρωπος που σε ενδιαφέρει συνήθως εκτιμά αυτή την εξωστρεφή προσωπικότητά σου.

Σκορπιός 

Όταν αγαπάς κάποιον, κάνεις την έρευνά σου πριν κάνεις μια κίνηση. Ως προσεκτικό ζώδιο του νερού, δεν αγαπάς τα ρίσκα, ειδικά όταν πρόκειται για σχέσεις, οπότε το να παίζεις με ασφάλεια είναι η βασική σου αρχή. Όταν τελικά νιώσεις ότι ήρθε η ώρα να ανοιχτείς, παίρνεις αυτό το βήμα πολύ σοβαρά.

Τοξότης 

Ως ζώδιο που αναζητά την περιπέτεια, απολαμβάνεις το κυνηγητό. Απολαμβάνετε επίσης την ελευθερία και τα άτομα με παρόμοια διάθεση. Δεν ψάχνεις για ασφάλεια στις σχέσεις, αλλά μάλλον κάποιον που είναι αυθόρμητος και απρόβλεπτος. Όταν σου αρέσει κάποιος, θα τον προσκαλέσεις σε ταξίδια της τελευταίας στιγμής ή σε μία μεγάλη βόλτα αργά το βράδυ, στην πόλη. Κάποιος θα έλεγε ότι θέλεις ξεφύγεις από ό,τι θυμίζει δέσμευση, αλλά εσύ απλώς προτιμάς εκείνους που εκτιμούν την ελεύθερη φύση σου.

Αιγόκερως 

Κυβερνούμενος από τον Κρόνο, τον πλανήτη της πειθαρχίας, έχεις την τάση να ακολουθείς μια πιο δομημένη, παραδοσιακή προσέγγιση όταν πρόκειται για το ερωτικό σου ενδιαφέρον. Όταν αγαπάς, συνήθως το κάνεις με συγκρατημένο τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην φανερώσεις αμέσως τις προθέσεις σου. Αντίθετα, προτιμάς να βεβαιωθείς ότι μπορείς να δεις μέλλον με κάποιον πριν αναλάβεις δράση. Σε εκτιμούν για τη σταθερότητα και τη γειωμένη ενέργεια που παρέχεις κι αυτό είναι σημαντικό.

Υδροχόος 

Συνήθως εμφανίζεσαι ψύχραιμ@, ήρεμ@ και συγκεντρωμέν@, και όταν σου αρέσει κάποιος, τα πράγματα δεν αλλάζουν. Στην πραγματικότητα, μπορεί να φαίνεσαι τόσο χαλαρ@, που μπορεί να είναι εύκολο να μπερδέψεις με τα μηνύματα που στέλνεις. Μερικά σημάδια ότι μπορεί να θες κάποιον: Θέλεις να αφιερώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο συζητώντας τις απόψεις σας ή να του στείλεις ένα τραγούδι από έναν καλλιτέχνη για τον οποίο πιθανώς δεν έχει ακούσει ποτέ. Ή να πάτε σε μία προβολή κάποιας ανεξάρτητης ταινίας.

Ιχθύς 

Ως μεταβλητό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, τείνεις να ακολουθείς τη ροή, ώστε να μην ασκείς υπερβολική πίεση στον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει. Όταν ενδιαφέρεσαι για κάποιον, είσαι απίστευτα γενναιόδωρ@ με το χρόνο, τις προσπάθειες και την ενέργειά σου. Αν και μερικές φορές μπορείς να είσαι λίγο αφελής, η θετική σου οπτική λειτουργεί υπέρ σου όταν πρόκειται για ραντεβού.