Είσαι στη φάση που έχεις πάρει απόφαση πως δεν θέλεις να είσαι σε σχέση αυτή την περίοδο της ζωής σου. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και διαφορετικοί. Μπορεί να χώρισες πρόσφατα και να χρειάζεσαι λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Μπορεί να θες να αφοσιωθείς στην καριέρα σου και στον εαυτό σου. Ή μπορεί απλά αυτή την περίοδο να προτιμάς μία πιο χαλαρή και περιστασιακή κατάσταση. Κάτι casual.

Έλα όμως που όταν εμείς κάνουμε σχέδια και ο Θεός γελάει. Και ενώ εσύ είσαι αποφασισμένη πως δεν θέλεις σχέση, εμφανίζεται ένας άντρας που σου αρέσει πολύ και που δείχνει να θέλει να σε συνεπάρει. Φυσικά και το καταλαβαίνεις, φυσικά και το σκέφτεσαι. Αλλά φυσικά και έχεις και δεύτερες σκέψεις. Σκέφτεσαι όλους τους λόγους για τους οποίους έχεις αποφασίσει πως θέλεις να είσαι ελεύθερη αυτή την περίοδο και αρχίζεις και μπερδεύεσαι.

Τι κάνεις λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις; Στις περιπτώσεις που θέλεις μεν, αλλά δεν ξέρεις αν είσαι έτοιμη και αν μπορείς να διαχειριστείς μια σχέση;

Η πρώτη επιλογή είναι να ενδώσεις

Απλά και ωραία. Να βγεις στο ραντεβού σου, να περάσεις καλά και να δεις πως θα πάει η κατάσταση. Να δεις αν υπάρχουν πιθανότητες να εξελιχθεί καλά. Σε αυτό το σενάριο μπορεί όλα κυλήσουν τέλεια και να ζήσετε για πάντα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Από την άλλη μπορεί κάτι να μην πάει καλά. Μπορεί απλά να μην προχωρήσει και να γυρίσει ο καθένας στην ησυχία του ή μπορεί να ερωτευτείτε, αλλά να πληγωθείτε. Μόνο και μόνο σε αυτή τη σκέψη, ούσα ήδη προβληματισμένη για το αν θες ή δεν θες σχέση,  μπορεί να φύγεις τρέχοντας (και δικαίως)!

Η δεύτερη επιλογή είναι να φύγεις τρέχοντας ούτως ή άλλως

Αναλόγως με τους λόγους για τους οποίους δεν θέλεις σχέση, μπορεί να σου φαίνεται βουνό μόνο και μόνο το να βγεις  ραντεβού με κάποιον. Και αν νιώθεις έτσι τότε πρέπει απλά να εμπιστευθείς το ένστικτό σου και να κάνεις ό,τι πιστεύεις πως θα σε κάνει να νιώσεις καλά και ήρεμη.

Η τρίτη επιλογή είναι να είσαι ειλικρινής

Ίσως αυτή να είναι και η πιο ισορροπημένη επιλογή με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Θα δεχτείς να βγεις αλλά με ευγενικό τρόπο θα δώσεις στον άλλον να καταλάβει σε τι φάση είσαι και πως θα χρειαστείς τον χρόνο σου για να καταλάβεις αν θέλεις να υπάρξει δεύτερο ραντεβού. Και στην πορεία πάλι θα ζητήσεις χρόνο για να καταλάβεις αν θέλεις να μπεις σε σχέση ή απλά θέλεις να κρατήσεις τη φάση σας σε ένα αρχικό στάδιο και να προχωράτε σιγά σιγά με το ρυθμό σας. Έτσι σίγουρα θα καταλήξεις στο αν θέλεις να μπεις σε σχέση, αν σου κάνει ο συγκεκριμένος, ή αν θέλεις να μείνεις κρυμμένη στο καβούκι σου για λίγο καιρό ακόμα.

Όπως και να έχει, η επιλογή είναι δική σου.
featured image: verilymag.com