Η αστρολογία ταξινομεί τα 12 ζώδια με πολλούς τρόπους, αλλά ένας από τους πιο συνηθισμένους είναι ανά στοιχείο—φωτιά, γη, νερό και αέρας. Αυτά τα τέσσερα στοιχεία είναι το θεμελιώδη και δεν μπορούν να υπάρξουν το ένα χωρίς το άλλο. Στην αστρολογία, χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν πώς δρα κάθε ζώδιο.

Είχες ποτέ μια σπίθα έμπνευσης ή μια παρορμητική σκέψη; Αν η απάντηση είναι ναι τότε μπορείς να φανταστείς πώς νιώθουν όλα τα ζώδια της φωτιάς. Ανυπόμονοι από τη φύση τους, προχωρούν πάντα μπροστά, κυνηγώντας με πάθος τους στόχους τους. Λόγω της παρορμητικότητάς τους, σπάνια νοσταλγούν το παρελθόν. Αντίθετα, δουλεύουν πάντα προς το μέλλον.

Κριός, Λέων και Τοξότης. Και οι τρεις είναι έντονοι και παθιασμένοι. Πιστεύουν ότι γεννήθηκαν για μεγάλα πράγματα και -μεταξύ μας- συχνά δεν έχουν άδικο. Στην πραγματικότητα, έχουν τη μεγαλύτερη ώθηση για επιτυχία… εκτός, αν εγκαταλείψουν ένα project στη μέση επειδή βαριούνται.

Για τα ζώδια της φωτιάς, ο Κριός είναι το 1ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο Λέων είναι το 4ο και ο Τοξότης είναι το 10ο. Αυτή η απόσταση είναι αυτό που οι αστρολόγοι ονομάζουν τρίγωνο. Αυτό σημαίνει ότι τα ζώδια της φωτιάς τείνουν να συμβαδίζουν με άλλα ζώδια της φωτιάς, είτε ως φίλοι, είτε ως εραστές ή ακόμα και ως συνάδελφοι. Απλώς καταλαβαίνονται.

Κριός

Αν έχεις γνωρίσει ποτέ έναν Κριό, το πιθανότερο είναι ότι σε γοήτευσε με τα λόγια του και μετά σας άφησε στη σκόνη και στα θρύψαλα. Το κάνουν αυτό. Χρησιμοποιούν το πάθος τους για να διεκδικήσουν τις απόψεις τους και μετά προχωρούν παρακάτω. Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, επομένως είναι επίσης ηγέτης – η σπίθα της φωτιάς. Μην μαλώσεις με Κριό, είναι εύθικτοι, παρατούν εκνευρισμένοι τη συζήτηση στη μέση, δεν θα καταφέρεις εύκολα να βρεις το δίκιο σου. Το πείσμα σε όλο του το μεγαλείο.

Λέων

Το ατρόμητο λιοντάρι είναι ένα σταθερό ζώδιο. Αυτή η δυναμική ενέργεια κάνει τον Λέοντα έναν σταθερό, πιστό φίλο… και κάποιον που σίγουρα δεν θέλεις να διαφωνήσεις μαζί του. Ο Λέων παραμένει ακλόνητος στις πεποιθήσεις του, ό,τι κι αν συμβεί. Είναι γνωστό ότι είναι επίμονοι, περήφανοι και ίσως λίγο εγωιστές. Αγαπούν τα φώτα της δημοσιότητας και είναι πάντα περιτριγυρισμένοι από θαυμαστές/φίλους τους. Είναι δύσκολο να πείσεις έναν Λέων για το αντίθετο από εκείνο που πιστεύει. Εξάλλου έχει όλη την πίστη ότι έχει απόλυτο δίκιο. Πάντα και σε όλα.

Τοξότης

Ο Τοξότης είναι ένα μεταβλητό ζώδιο, ευέλικτο και στοχαστικό – κάπως σαν φιλόσοφος του ζωδιακού κύκλου. Με την παθιασμένη του ενέργεια τροφοδοτεί την αναζήτησή για την αλήθεια. Ο Τοξότης είναι ένας ατρόμητος πνευματικός μαχητής που δεν μασάει ποτέ τα λόγια του. Είναι εξαιρετικά τολμηρός απλώς μερικές φορές δίνει περισσότερη σημασία στο “ζήσε ανέμελα”, στοιχείο που δεν βοηθάει πάντα όταν πρόκειται για μία δύσκολη συζήτηση.