Πολλά ακούγονται για τον Παρθένο. Είναι έξυπνος, λίγο πεισματάρης και αρκετά εμμονικός με την καθαριότητα και την τάξη. Αυτά όμως είναι μόνο λίγα κομμάτια από το τεράστιο παζλ της προσωπικότητάς του.

Αρχικά, ο Παρθένος είναι ένα ζώδιο της γης που εκπροσωπείται από τη θεά του σιταριού και της γεωργίας.

Αυτό δικαιολογεί και τη βαθιά σχέση που νιώθει για τη γη και οτιδήποτε απαρτίζει το περιβάλλον. Είναι λογικός, πρακτικός και έτσι προσεγγίζει και τη ζωή. Είναι τρομερά τελειομανής και δεν φοβάται να κάνει ό,τι χρειαστεί για να βελτιώσει τις δεξιότητές του με επιμελή και συνεπή εξάσκηση. Έχει επίγνωση της κάθε λεπτομέρειας και δεν ξεφεύγει τίποτα από τον έλεγχό του.

Ο Παρθένος κυβερνάται από τον Ερμή, τον πλανήτη της επικοινωνίας. Αν και ο Ερμής κυβερνά επίσης τον Δίδυμο, αυτά τα δύο ζώδια είναι τελείως διαφορετικά. Ο Δίδυμος είναι πιο κοινωνικός και εξωστρεφής, ενώ ο Παρθένος λίγο πιο εσωστρεφής. Επεξεργάζεται πολύ τις σκέψεις του πριν τις κοινοποιήσει.

Το μυαλό του Παρθένου λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που παίρνει όλες τις πληροφορίες, τις αναλύει και τις επεξεργάζεται διεξοδικά. Μετατρέπει ακόμη και το πιο μπερδεμένο σύνολο πληροφοριών σε οργανωμένες, σαφείς έννοιες. Αν και ο Παρθένος θέλει να είναι σχολαστικός με τα πάντα, πρέπει να θυμάται ότι η συνεχής αναζήτηση του ιδανικού μπορεί να είναι καταστροφική για τον εαυτό του. Πρέπει με κάποιο τρόπο να μάθει πως η ομορφιά υπάρχει μέσα στις ατέλειές μας και μερικές φορές τα ελαττώματά μας δεν τα βλέπει κανείς άλλος, αλλά μόνο εμείς.

Ο Παρθένος πάνω από όλα θέλει να βοηθάει τους γύρω του.

Είναι ευγενικός, υποστηρίζει πάντα τους φίλους του και τον σύντροφό του. Χρησιμοποιεί το μυαλό του και την ευρηματικότητά του για να βρει λύσεις για όλους. Δεν προσφέρει μόνο πνευματική βοήθεια αλλά κυρίως πρακτική. Προσπαθεί πάντα να παρέχει λειτουργικές λύσεις και να βελτιώνει ό,τι νιώθει πως δεν λειτουργεί σωστά. Είναι μεθοδικός, αφοσιωμένος και εργατικός. Θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος, ψυχολόγος ή μουσικός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς κάνεις νέους φίλους, σύμφωνα με το ζώδιό σου