Όποια κι αν ήταν η προηγούμενη δουλειά σου, ακόμα κι αν ήταν κάτι που δεν θα ήθελες να θυμάσαι, ένα πρέπει να ξέρεις: Θα σε βοηθήσει να ανοίξεις τους ορίζοντές σου και να πετύχεις. Όπως και να το κάνουμε, μέσα από αυτές τις δουλειές ωριμάζεις και γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου, αλλά έρχεσαι όλο και πιο κοντά κάθε φορά που στέλνεις άλλο ένα βιογραφικό. Αν κάποτε κοιτάξεις πίσω, σίγουρα θα βρεις κάτι καλό που σε βοήθησε να γίνεις αυτό που είσαι τώρα.

Μας διδάσκουν να αξιολογούμε καλύτερα τα πράγματα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα, είναι το πώς να “εξυπηρετώ” τους γύρω μου. Ακόμα κι αν δεν συμφωνώ με το “ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”, τα μαθήματα υπομονής και αυτοσυγκράτησης που παίρνει κανείς ως υπάλληλος δεν μπορούν να συγκριθούν με κάτι άλλο.

Κλείσε τα μάτια σου για ένα λεπτό και σκέψου κάποιον που πραγματικά θαυμάζεις! Είναι άραγε η δασκάλα που είχες στην τετάρτη δημοτικού; Ή μήπως η κυρία που δουλεύει στο ψιλικατζίδικο απέναντι που πάντα σου χαμογελάει και σε χαιρετάει; Και τώρα απάντησε στο εξής ερώτημα: Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο αρεστό; Ίσως έχει να κάνει με την θετική του ενέργεια. Ένας καλός υπάλληλος ή κάποιος που κάνει καλά τη δουλειά του, πάντα θα εμπνέει τους γύρω του.

Μας δείχνουν τα υπέρ και τα κατά μας

Ας μη γελιόμαστε. Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι κάνουμε λάθη και είναι φορές που αυτά καθορίζουν το μέλλον μας. Το σωστό είναι τα λάθη να μας γίνονται μαθήματα, αν το καταφέρουμε αυτό τότε θα γίνουμε πιο ώριμοι ως άνθρωποι. Και όπως αναφέρει και ο John C. Maxwell, “Κάνε λάθη όσο πιο συχνά μπορείς στη ζωή σου. Αν δεν αποτυγχάνεις, μάλλον δεν πηγαίνεις μπροστά.”

Μας καθοδηγούν προς μία επιτυχημένη καριέρα

Όπως συμβαίνει και με τις σειρές, ποτέ δεν θα μάθεις γιατί υπάρχει όλος αυτός ο ντόρος γύρω από αυτή αν δεν την ξεκινήσεις και εσύ. Έτσι, οι δουλειές που θεωρούσαμε ιδανικές μπορεί να αποδείχθηκαν αγχωτικές και αφιλόξενες. Μία ξενόφερτη παροιμία λέει, ‘το γρασίδι δεν είναι ποτέ το ίδιο πράσινο στην άλλη πλευρά’. Έτσι προσπαθώντας και δοκιμάζοντας, μαθαίνουμε τι μας αρέσει και τι όχι.

Μας βοηθούν να χτίσουμε την επαγγελματική και την κοινωνική μας ζωή

Σε έναν κόσμο όπου το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι διασυνδέσεις, οι σχέσεις των ανθρώπων θα χτίζονται μέρα με τη μέρα. Δεν έχει σημασία για πόσο θα είσαι στη δουλειά, ο καθένας που γνωρίσεις μέσα από αυτή όμως είναι η ευκαιρία σου να “ριζώσεις” μέσα στην κοινωνία. Για παράδειγμα, μέχρι και σήμερα επικοινωνώ με παλιούς μου πελάτες, γιατί ποτέ δε ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή. Ποτέ δε ξέρεις σε τι μπορεί να σε οδηγήσει μία γνωριμία, ίσως στο τέλος κερδίσεις έναν-δύο φίλους που πραγματικά αξίζουν.

Μία καριέρα θέλει αφοσίωση και επιμονή. Δούλεψε σκληρά και μην τα παρατάς. Με τον καιρό θα δεις ότι θα γίνεσαι ένας άλλος άνθρωπος, πιο ώριμος. Μπορεί το χθες και το σήμερα να μην είναι αυτό που είχες ονειρευτεί, αλλά το αύριο είναι ένας ακόμα λόγος για να μην σταματήσεις ποτέ να προσπαθείς.

Δες ακόμα:

Οι δουλειές του σπιτιού ως ο νέος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το στρες

Οι δουλειες που θα κανεις πριν βρεις τη μια και μοναδικη


Featured image: Lux & Concord
Πηγή: theeverygirl.com