Είτε έχεις ασπαστεί το forever and ever single είτε πιστεύεις πως μόνο μια ουσιαστική σχέση θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον σου, πρέπει να βάλεις το dating στη ζωή σου.

Ο εύκολος δρόμος είναι να βουλιάξεις στη μοναξιά σου και να την χρεώσεις στην ανυπαρξία του ενδιαφέροντος εκεί έξω. Το δύσκολο είναι να επιμείνεις ρομαντικά ή ρεαλιστικά να προσπαθείς να γνωρίσεις κόσμο. Να δίνεις στους ανθρώπους την ευκαιρία να σε πλησιάσουν (χωρίς φόβο και με πολύ ελπίζω πάθος) και να τους πλησιάσεις κι εσύ. Γιατί μπορεί το να είσαι single να είναι καλό για την ψυχική σου υγεία (μην τα ξαναλέμε), όμως η ζωή χωρίς dating είναι ανιαρή, βαρετή. Άλλωστε και οι ορκισμένοι single βγαίνουν ραντεβού, απλά έχουν ταχτεί στην ελευθερία ή έχουν θέσει υψηλούς στόχους στο τι θα πρέπει να έχει ένα υποψήφιο ταίρι για να αλλάξουν το προσωπικό τους status.

Go for dating γιατί:

Θα συμφιλιωθείς με την απόρριψη.

Όταν είσαι μονίμως εντός παιχνιδιού γιατί ψάχνεις να βάλεις λίγη χρυσόσκονη στη ζωή σου, έχεις αποδεχτεί πως η απόρριψη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του dating. Δε γίνεται ούτε να αρέσουμε, αλλά ούτε και να ταιριάζουμε σε όλους. Και η αλήθεια είναι πως δε χρειάζεται. Όπως δε χρειάζεται να επηρεάζεσαι από την απόρριψη από όπου κι αν προέρχεται. Αλλά αυτό είναι κάτι που θέλει εξάσκηση, τσαλάκωμα , έκθεση του εαυτού σου στο να δέχεται προτάσεις και να μην πηγαίνουν όλα τέλεια. Καμία απόρριψη δεν είναι ικανή να μειώσει την αξία σου, ούτε επαγγελματικά ούτε ερωτικά. Το μόνο που θα σου διδάξει (μετά την υστερία ) να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να ξαναπροσπαθήσεις.

Θα μάθεις να εκφράζεις αυτό που θέλεις.

Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας ανήκουν σε αυτόν που τα προκαλεί. Το να τα κρατάς κρυφά από φόβο ή δισταγμό κρατά και σένα σε μια διαρκή ανησυχία και ένα άγχος. Συνήθως περιμένεις να καταλάβει ο άλλος τι θέλεις χωρίς να δείξεις τις προθέσεις σου. Γιατί εσύ είσαι εσύ γιατί δεν θέλεις να ανοιχτείς ή πιο απλά γιατί είσαι καιρός εκτός dating και όλα αυτά μοιάζουν βουνό που δεν ανεβαίνεις με τακούνια σου. Πόσα «Μου αρέσει αυτός ο τύπος» κρύφτηκαν πίσω από μηνύματα που δεν στάλθηκαν ποτέ. Και πόσα «γιατί δεν του το δείχνεις;» ούρλιαξαν οι φίλες-κουράγιο μετά από τη χιλιοστή ανάλυση της ίδιας ιστορίας.

Θα γίνεις λίγο πιο επιεικής με το άλλο φύλο.

Όπως είναι δύσκολο ο άντρας να κάνει πάντα την πρώτη κίνηση, άλλο τόσο δύσκολη είναι και η κριτική που δέχεται. Ακόμα και αν δεν την εισπράττει πάντα face to face. Είναι το untold feedback που του αναλογεί μετά από κάθε ραντεβού. Αυτό το γεμάτο λεπτομέρειες σαν αναφορά υψίστης σημασία που θα δώσεις την επόμενη (ή και την ίδια μέρα) στις κολλητές σου. Αν απέχεις από το dating και δεν ξέρεις –έχεις ξεχάσει- τι κυκλοφορεί εκεί έξω, στο πρώτο ψεγάδι που θα βρεις κινδυνεύεις να απορρίψεις κάποιον που μπορεί να άγγιζε με ευκολία τα όρια του “normal”.

Και για να μη μιλάμε με θεωρίες έχει υπάρξει double date που το αγόρι έστησε το κορίτσι δυόμιση ώρες και ναι εκείνη δεν έφυγε. Γιατί ό,τι και να συμβεί μετά έχει φύγει το άγχος της προσμονής, σκέφτεσαι περίμενα δυόμιση ώρες ήρθε, μου χαμογελάει. Θα περάσεις καλά και αν δε βγει τίποτα καλό θα τον κεράσεις μια πάστα ίσα με το μπόι του. #truestory

Τέλος Θα καταλάβεις πως το dating θέλει ρίσκο.

Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Διαφορετικά μένεις να φλερτάρεις με τον εξαγνισμό. Με τις σκέψεις του τι θα γινόταν αν που όσο περνάει ο καιρός θα προστίθενται κι άλλα και εσύ θα μένεις αμέτοχη ακόμα και σε αυτά που θα γούσταρες να ποντάρεις με χίλια. Κανείς δε σου λέει ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου. Ούτε πως αν ξεκινήσεις να απαντάς τώρα σε μηνύματα ή να ψάχνεις τον τύπο που γνώρισες στο μπαρ χτες θα αλλάξεις η ζωή σου αμέσως. Όχι, αλλά θα αλλάξει ο τρόπος που σκέφτεσαι κι αυτό αν θες είναι μια αλλαγή. Ένα βήμα πιο κοντά στη δράση που σου δίνει η επιλογή του dating. Μέχρι να βρεθεί η σωστή αντίδραση και να μιλήσουμε για χημεία ή για sparkle. Go for it*

Δες ακόμα:

Η χειρότερη φράση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να χωρίσεις κάποιον

Το sleep texting υπάρχει και μπορεί να συμβεί στον καθένα


featured image: Thought Catalog