Περνάς τουλάχιστον εννιά ώρες μπροστά στον υπολογιστή κάθε μέρα. Τσεκάρεις το Instagram κάθε λίγο και λιγάκι. Κοιτάς κρυφά το Facebook όσο είσαι έξω με τους φίλους σου. Απαντάς μηνύματα και ρίχνεις και μία κλεφτή ματιά στο mail σου όσο βλέπεις Greys Anatomy. Και μετά τσεκάρεις το Instagram άλλη μία φορά (για να μην πούμε τρεις) πριν πας για ύπνο. Μα πώς να αποφύγεις το sleep texting;

Κι όμως. Όσο πιο νέος είσαι, τόσο πιο εύκολο είναι να σε παρασύρει η τεχνολογία. Έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος όρος των φοιτητών στέλνουν 60 με 100 μηνύματα τη μέρα. Φυσικά όσο πιο πολλά στέλνεις, τόσο πιο εύκολο είναι να πέσεις θύμα του sleep texting.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of American College Health, όπου συμμετείχαν 372 φοιτητές από δύο διαφορετικά πανεπιστήμια- το 25% έστελνε μηνύματα στον ύπνο του. Και το πιο σοκαριστικό; Το 70% αυτών δεν θυμόταν καν πότε ακριβώς έστειλε αυτά τα μηνύματα. Μόνο όταν έψαξαν το ιστορικό των μηνυμάτων τους κατάλαβαν ότι πραγματικά έστελναν περίεργα πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα.

Έχει δημιουργηθεί και hashtag στο Twitter ( #sleeptexting ) που είναι αφιερωμένο σε αυτό το φαινόμενο και άνθρωποι από όλο τον κόσμο ανεβάζουν τα πιο περίεργα μηνύματα που έχουν στείλει. Η έρευνα αναφέρει πως όσο κάποιος είναι υπό την επήρεια του sleep texting στέλνει απλά περίεργες λέξεις που στην τελική μπορεί να βγάζουν και κανένα νόημα.

Όσο περισσότερο όμως το σκεφτόμαστε, τόσο περισσότερο νόημα βγάζει. Ίσως είναι κάτι σαν υπνοβασία. Αν το καλοσκεφτούμε, αν περνάμε τον περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια της μέρας με ένα κινητό στο χέρι γράφοντας μηνύματα και ανεβάζοντας φωτογραφίες, γιατί να μην το κάνουμε και όταν κοιμόμαστε;

Δες ακόμα:

Να ευχαριστήσουμε την Kate Hudson που μας θύμισε να αφήνουμε το κινητό όταν έχουμε πιει


featured image: PureWow Πηγή: PureWow