Στον κόσμο της μόδας, υπάρχουν συμβουλές και tricks εκατοντάδες για να ακολουθήσεις αν θέλεις να εξελίξεις το στυλ σου, να το ανανεώσεις ή πιο συγκεκριμένα να αισθανθείς καλύτερα ένα πρωί ψάχνοντας για το τι να φορέσεις. Και αυτό το πρωί (και το άλλο) συχνά, δεν θέλει να βοηθήσει την απελπισία σου, σε αντίθεση με αυτό το άρθρο που έβαλε ένα σκοπό, να φτάσεις πρώτη (από τον διευθυντή σου) στο γραφείο και stylish, καλύπτοντας κάποια απλά βήματα που όμως θα σε γεμίσουν επιπλέον με αυτοπεποίθηση. Το ξυπνητήρι δεν θα χρειαστεί να αλλάξει, εσύ θα έχεις 3 νέες συνήθειες να υιοθετήσεις ανοίγοντας τη ντουλάπα και ο διευθυντής θα σε βρει τη σωστή ώρα, στη σωστή θέση. Πίσω από το γραφείο σου χαρούμενη.

3 κανονες να ακολουθησεις οταν δεν ξερεις τι να φορεσεις

Διάλεξε τα ρούχα της εβδομάδας από τη Κυριακή. Όταν στο Savoir Ville αποφασίσαμε κάθε Κυριακή να ανεβαίνει η στήλη “τι θα φορέσω αύριο”, δεν θέλαμε να δείξουμε κανέναν ψυχαναγκασμό (και έχουμε πολλούς πρόχειρους), αλλά να προλαβαίνουμε τα λεωφορεία και να βάλουμε μία τάξη στη ντουλάπα φορώντας επιτέλους όλα μας τα ρούχα. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να αποθηκεύσεις outfits από το instagram, pinterest ή fashion blogs και να δεις τι από αυτά υπάρχει στη δική σου ντουλάπα. Αν μάλιστα, κρατήσεις σημειώσεις στο κινητό, θα κάνεις τη διαδικασία περισσότερο αποτελεσματική.

3 κανονες να ακολουθησεις οταν δεν ξερεις τι να φορεσεις

Σκέψου τα παπούτσια πρώτα. Ένας έξυπνος τρόπος για να αποφασίσεις τι θα φορέσεις, είναι να σκεφτείς τα παπούτσια σου ως το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηρίξεις όλη την εμφάνισή σου. Παράλληλα μπορείς να απαντήσεις σε ερωτήσεις για τη διάθεση που έχεις, τι θα ακολουθήσει μετά τη δουλειά, τη σχολή ή ποιον έχεις να συναντήσεις, αν θέλεις να φορέσεις σε κάθε περίπτωση τα καινούρια σου sneakers ή αν είναι μία casual ή πιο επίσημη ημέρα. Μετά μπορεί να έρθουν τα υπόλοιπα εύκολα.

3 κανονες να ακολουθησεις οταν δεν ξερεις τι να φορεσεις

Αφιέρωσε 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον καθρέφτη. Πριν φύγεις, πήγαινε στον καθρέφτη για ένα τελικό σκανάρισμα της σιλουέτας σου. Τις περισσότερες φορές, θα τα έχεις πάει καλά στις προηγούμενες δύο διαδικασίες. Αν δεν συμβαίνει αυτό, μπορείς για παράδειγμα να διορθώσεις το πουκάμισό σου, κάνοντας τη τεχνική “tucking” (που είπαμε για αυτή εδώ), να σηκώσεις τα μανίκια ή να προσθέσεις κάποιο αξεσουάρ, που όλες μαζί αυτές οι μικρο-αλλαγές θα σε διαβεβαιώσουν ότι θα είσαι stylish (και θα νιώθεις έτσι) μέχρι να φορέσεις ξανά τις πιτζάμες σου.

3 κανονες να ακολουθησεις οταν δεν ξερεις τι να φορεσεις

Δύο επιπλέον tricks για να τελειοποιήσεις το look και να σε βοηθήσουν στην αναζήτηση του καλύτερου δυνατού, είναι ο κανόνας των τριών, όπου είναι μια καλή αρχή για να γνωρίζεις πότε έχεις ολοκληρώσει την εμφάνισή σου και τι χρειάζεσαι να προσθέσεις ακόμα σε αυτή. Ενώ το δεύτερο δυνατό χαρτί που θα παίξεις σε αυτή τη περίπτωση είναι η πυραμίδα, σύμφωνα με την οποία θα τακτοποιήσεις τη ντουλάπα σου.