Η πυραμιδα της ντουλαπας σου

Η πυραμιδα της ντουλαπας σου

Κάθε μέρα ανοίγοντας τη ντουλάπα σου κάνεις την ίδια σκέψη, με την τελευταία φορά που υποσχέθηκες αμέσως να την οργανώσεις αλλά βρήκες εκείνο το φανελάκι πάλι, μαζί με το customised πουλόβερ και αυτό είναι αφορμή για ακόμα μία τακτοποίηση. Αυτό που θα σε βοηθήσει, είναι να φανταστείς τη ντουλάπα σου ως μία πυραμίδα που θα χωρίσεις σε τρία μέρη με basic ρούχα, αυτά που "επενδύεις" πάνω τους και σε όσα είναι statement και αξίζουν ένα δικό τους χώρο στη γκαρνταρόμπα σου.

Η πυραμιδα της ντουλαπας σου

Τα βασικά

Είναι τα ρούχα που αποτελούν τη βάση, πάνω στην οποία θα "χτίσεις" το καθημερινό ντύσιμο ανεξάρτητα τη περίσταση, αφού από αυτά εξαρτώνται όλα όσα θα βρίσκονται στις άλλες δύο κατηγορίες. Για να δεις ποιο ρούχο ανήκει στη κατηγορία αυτή, η ερώτηση που πρέπει να απάνταει είναι σε τι άλλα χρώματα χρειάζεται να το αγοράσεις. Ενδεικτικά παραδείγματα αυτών, είναι τα φανελάκια, τα jeans, καλσόν, όσα φοράς στο γυμναστήριο, πουλόβερ (με λεπτή και χοντρή πλέξη) και οι πιτζάμες.

Εκείνα που "επενδύεις" πάνω τους

Ο πυρήνας της πυραμίδας διαμορφώνεται σε αυτή τη κατηγορία με ρούχα που έχεις για τη δουλειά ή για ένα ραντεβού και ενώ αρχίκά μοιάζει με τα βασικά σου κομμάτια, μπορείς να δεις το παράδειγμα της φούστας. Μία κλασική γραμμή φούστας είναι το βασικό κομμάτι, όμως μία pencil ή mini θα είναι εκείνη που μπορείς να επενδύσεις και απαντάει στην ερώτηση με τι να τη ταιριάξεις. Σε αυτά πρόσθεσε τα μπουφάν, φορέματα και παντελόνια.

Τα ιδιαίτερα

Όλα όσα χαρακτηρίζουν το προσωπικό σου στυλ, βρίσκονται σε αυτό το σημείο της πυραμίδας της ντουλάπας σου. Κι ενώ τα κομμάτια κλειδιά στις δύο προηγούμενες κατηγορίες συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μία δυνατή εμφάνιση, εκείνο που θα μιλήσει για τη μοναδικότητά σου είναι τα statements. Χωρίς όμως τα βασικά κομμάτια και όσα επενδύεις πάνω τους, δεν θα είχε ισχυρό λόγο ένα floral τοπ. Γι αυτό, prints, μοτίβα, έντονα χρώματα, ρούχα με διακόσμηση (embroidery), η νέα σου faux γούνα ή η ασύμμετρη ζακέτα σου θα συνηπάρξουν σε αυτό το ράφι όλα μαζί.

Αυτή η διαδικασία όσο χρονοβόρα μοιάζει, άλλο τόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει αλλά και πολύ χρήσιμη, αν σκεφτείς πόσες φορές θα σε βοηθήσει να ντυθείς γρήγορα και να είσαι stylish, ξεκινώντας πάντα με τη βάση και φτάνοντας στη κορυφή της.

photo source: verilymag.com

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.