Αν μένεις σε πολυκατοικία θα ξέρεις ήδη πως ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του διαμερίσματος είναι μία κουζίνα μικρότερη από αυτή που θα περίμενες.

Είναι ίσως από τα πιο fun δωμάτια για να διακοσμήσεις και αν έχεις κάνει μία βόλτα σε Instagram και Pinterest σίγουρα θα έχεις πάρει ιδέες. Το κακό είναι πως μία μικρή κουζίνα πρέπει να τη διακοσμήσεις με τέτοιο τρόπο που και να είναι καλαίσθητη χωρίς να δείχνει μικρότερος ο χώρος.

Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνεις Instagram worthy τη μικρή κουζίνα σου και δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά που βλέπεις στο διαδίκτυο ή σε κάποιο scroll. Αρκεί μόνο να προσθέσεις ένα μικρό feature.

Ονομάζεται kitchen island και ίσως το έχεις δει κάπου στο διαδίκτυο. Το ‘’νησί’’ ή ”νησίδα” της κουζίνας είναι ένα έπιπλο που συνήθως θα το συναντήσεις σε αμερικάνικες ταινίες. Βρίσκεται συνήθως στη μέση της κουζίνας και είναι αρκετά μεγάλο. Μην τρομάζεις.

Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο, ενώ θα σου επιτρέψει να ‘’ξεφορτώσεις’’ τη μικρή κουζίνα σου και δεν χρειάζεται να είναι στη μέση του δωματίου.

Σαν kitchen island μπορεί να λειτουργήσει ακόμα κι ένα μικρό έπιπλο ή τραπέζι κοντά στην αισθητική του χώρου σου. Μπορείς να το τοποθετήσεις κοντά σε έναν τοίχο και να το μετατρέψεις σε coffee bar, μέρος για να έχεις τα φρούτα σου ή ακόμα κα μικροσυσκευές.

Μετακινώντας τις ογκώδεις καφετιέρες από τον κύριο πάγκο της κουζίνας σου και δίνοντάς τους ένα δικό τους σπίτι, θα ελευθερώσεις χώρο.

Ακόμα και ένα μικρό καροτσάκι κουζίνας μπορεί να λειτουργήσει ως μίνι kitchen island και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το θετικό είναι πως μπορεί να ταιριάξει ακόμη και στους πιο μικροσκοπικούς χώρους ενώ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσεις αντικείμενα χωρίς να ζορίσεις άλλο τον πάγκο της κουζίνας σου.