Ακόμα και εάν ένα σπίτι είναι μεγάλο, πολλές φορές ο χώρος της κουζίνας στερείται χώρου. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να παραμελήσεις τη διακόσμηση της. Ούτε και να απογοητευτείς εάν θέλεις να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου στη μαγειρική, γιατί μια μικρή κουζίνα δεν πρέπει να σε συγκρατεί.

Ακολουθούν τρεις κορυφαίες συμβουλές για να διακοσμήσεις τη μίνι κουζίνα σου, σας επαγγελματίας.

Χρησιμοποίησε το ύψος του δωματίου

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@kitchen.dcr)

Όταν δεν έχεις χώρο στο πάτωμα, ένα έξυπνο τέχνασμα είναι να χρησιμοποιήσεις το ύψος του δωματίου. Εξοπλισμός κουζίνας, τρόφιμα ή πιάτα. Βάλε ράφια και ντουλάπια στους τοίχους και αποθήκευσε για παράδειγμα τα σκεύη που σπάνια χρησιμοποιείς στην κορυφή και τα υπόλοιπα όσο το δυνατόν πιο χαμηλά για να είναι προσβάσιμα.

Για να δώσεις όμως την εντύπωση ότι αυξήθηκε ο χώρος, πρόσεξε να μην εμποδίσεις το φυσικό φως να εισέλθει στο δωμάτιο.

Χρησιμοποίησε κάθε εκατοστό του χώρου

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Imogen (@elm_terrace_interior)

Μην αφήνεις καμία γωνιά άδεια. Κάθε εκατοστό της κουζίνας σου αποτελεί ένα σημείο για να προσθέσεις ένα ράφι, ένα καλάθι αποθήκευσης ή ακόμα και μια μικρή συσκευή. Επέλεξε όμως καλύτερα ανοιχτόχρωμα στοιχεία που θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Επιπλέον συμβουλή: ανεξάρτητα από το μέγεθος της κουζίνας σου, θα πρέπει να είναι πολύ οργανωμένη σε τρεις περιοχές: Στον νεροχύτη για να μπορείς να πλένεις άνετα τα πιάτα, στο σημείο που χρησιμοποιείς για την προετοιμασία των γευμάτων και φυσικά στις εστίες της κουζίνας.

Δώσε προτεραιότητα στον πάγκο εργασίας

Αφού εγκαταστήσεις όλες τις συσκευές μαγειρέματος, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα άνετο και καθαρό χώρο για την προετοιμασία. Ακόμα και εάν είναι πολύ μικρός είναι απαραίτητος εάν θέλεις να απολαύσεις τη  μαγειρική στην κουζίνα σου στο έπακρο.

Όλα είναι ζήτημα σωστής οργάνωσης!