Το στήθος σου είναι αναπόφευκτα μία αρκετά παραμελημένη περιοχή στο σώμα σου, η οποία πλήττεται και πολύ με το πέρασμα του χρόνου.

Το στήθος αποτελείται από αδένες και λιποκύτταρα και δε συγκρατείται από μυς. Έτσι με την πάροδο του χρόνου αλλά και τις αλλαγές που υφίσταται κάθε γυναίκα, το στήθος καταπονείται αρκετά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα το αφήσεις στη μοίρα του. Μπορείς να το ενυδατώνεις, να το περιποιείσαι και να το γυμνάζεις, έτσι ώστε να αψηφήσει κι εκείνο τη βαρύτητα…Ρεαλιστικά!

Σίγουρα θέλεις σφιχτό και σφριγηλό στήθος, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείς πως όσες εικόνες βλέπεις στο διαδίκτυο είναι πραγματικές. Είναι εικόνες που δεν χρειάζεται να σε επηρεάζουν αφού στην πλειοψηφία τους είναι ψεύτικες και πειραγμένες.

Το πεσμένο στήθος δεν είναι εξαίρεση, είναι κανόνας και δεν πειράζει καθόλου, αλλά μπορείς πάντα να κάνεις ορισμένα πραγματάκια για να το κρατήσεις στη θέση του.

Γυμναστική

Ως επί το πλείστον, το στήθος αποτελείται από λιπώδη ιστό και όχι μυς. Γι’αυτό και η εκγύμναση τους είναι λίγο πιο δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη.  Οι κάμψεις, είναι μια εκπληκτική άσκηση για το στήθος και γενικότερα τον κορμό κ δεν χρειάζεται καθόλου εξοπλισμός αφού γίνεται με το βάρος του σώματος σου. Επανέλαβε όσες φορές μπορείς.

Αφού το στήθος δεν έχει μυς για να τους γυμνάσεις μπορείς πάντα γυμνάζεις περισσότερο τους θωρακικούς σου μυς αλλά και τους μυς της πλάτης. Αν τους δυναμώσεις το στήθος σου θα δείχνει και πιο σφριγηλό.

Σωστή θέση ύπνου

Ο ύπνος σε πλάγια θέση είναι πολύ βολικός (been there, done that) αλλά μπορεί να επηρεάζει τη σφριγηλότητα του στήθους καθώς σε αυτή τη θέση δημιουργεί ‘’ρυτίδες’’. Αν σε βολεύει να κοιμάσαι ανάσκελα μερικές ημέρες η βαρύτητα θα κάνει λιγότερη ζημιά στο στήθος σου.

Υγιεινή διατροφή

Ναι, καλά διαβάζεις. Μπορείς να έχεις σφριγηλό δέρμα επενδύοντας σε μία σωστή διατροφή και πολύ νερό (φυσικά αυτά από μόνα τους δεν αρκούν). Το πιο σημαντικό συστατικό είναι τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και στο πράσινο τσάι. Σταματούν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος και επιταχύνουν μαζικά τη διαδικασία γήρανσης.

Κάθισε σωστά

Η κακή στάση του σώματος και η καθιστική ζωή προκαλούν κύρτωση στη θωρακική κοιλότητα. Όλα δείχνουν πιο ‘’μαζεμένα’’ με αυτό τον τρόπο. Είναι καλό, λοιπόν, να κάθεσαι με την πλάτη όρθια και σε ίσια θέση  και το στήθος προς τα έξω, όσο περισσότερο μπορείς.

Φόρεσε σουτιέν αλλά όχι όλη μέρα

Μία μέρα χωρίς σουτιέν είναι μία καλή μέρα, όμως έτσι δεν προσφέρεις στο στήθος σου τη στήριξη που χρειάζεται. Ένα άνετο, κατάλληλο σουτιέν δίνει την τέλεια στήριξη στο στήθος –ιδιαίτερα το πιο μεγάλο στήθος- και ‘’μοιράζεται’’ ομοιόμορφα το βάρος του στήθους. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εφαρμογή του σουτιέν γι’ αυτό αν δεν γνωρίζεις ακριβώς το νούμερο σου μην το μαντέψεις. Καλύτερα να μετρηθείς σε ένα κατάστημα με εσώρουχα και να σου προτείνουν το κατάλληλο.