Όπως η μόδα κάνει κύκλους έτσι και στο interior design, τάσεις από το παρελθόν φαίνεται πως επανέρχονται και οι millennials φαίνεται πως ανυπομονούν να τις υιοθετήσουν.

Μοτίβα διακόσμησης που θα σου φανούν γνώριμα και που ίσως έχεις δει σε σπίτια γιαγιάδων ή κάποιας θείας, θα μπουν σε περισσότερα σπίτια απ’ όσα φαντάζεσαι και ίσως κάποια από αυτά σε αφορούν.

Patterns, patterns παντού

Λουλούδια, γεωμετρικά σχέδια ή ρίγες θα πρωταγωνιστήσουν παντού. Είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό τα patterns θα τα δεις παντού. Μπορεί να φαίνεται πως δημιουργούν ‘’φασαρία’’ όμως τα patterns αν τοποθετηθούν με συγκεκριμένο τρόπο ή αν συνδυαστούν στρατηγικά μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο σου.

Brown Is the New Black

Vintage, ανθεκτικά ξύλινα κομμάτια που κάποτε τα είχες για πολύ ‘’βαριά’’ τώρα αποτελούν statement κομμάτια που θα δώσουν έναν boho αέρα στο χώρο σου. Όμως, επειδή συνήθως είναι πολύ εντυπωσιακά από μόνα τους, καλύτερα να κρατήσεις τον υπόλοιπο χώρο σου απλό και minimal.

pexels/@yaroslavhuraev

Ταπετσαρίες

Η ταπετσαρία αργά και σταθερά επιστρέφει. Δεν αναφέρομαι μόνο σταλουλουδάτα μοτίβα της δεκαετίας του 1980, αλλά πιο τολμηρές, μοντέρνες και φιλικές προς το σχεδιασμό τους επιλογές που θα δώσουν μοντέρνο αέρα σε συνδυασμό με κάτι πιο κλασσικό.

Μπεζ λεπτομέρειες

Αγαπάς τις ουδέτερες απόχρωσεις; Το μπεζ επιστρέφει. Οι απαλές αποχρώσεις –παντού- στους τοίχους ήταν στοιχείο των 90’s αλλά παραγκωνίστηκε από τα πιο λευκά και ψυχρά γκρι χρώματα. Αν δεν θέλεις όμως να βάψεις το σπίτι σου τοποθέτησε μπεζ λεπτομέρειες στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιό σου, για να το κάνεις ακόμα πιο cozy και χαλαρωτικό.

Μπλε και Πράσινο

Οι πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε επανέρχονται κι αυτές και σύμφωνα με τους interior designers είναι αναζωογονητικές. Ο πιο δημοφιλής συνδυασμός για φέτος είναι το μπλε με το πράσινο σε διάφορους τόνους.

Τάσεις από 20’s, 30’s και 40’s

Τάσεις και τα στυλ διακόσμησης δεν επανέρχονται μόνο από τα 80’s ή 90’s αλλά και από τις δεκαετίες του ’20, του ’30, του ’40 και του ’50. Λευκά είδη, φυσικοί δρύινοι τόνοι, πολλές και διαφορετικές υφές. Σκέψου κάτι σαν το παλιό να συναντά το νέο.