Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητο αξεσουάρ για όλες μας. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα fashion items. Είναι το final touch για ένα σωστά ολοκληρωμένο look. Είναι ένα αξεσουάρ που υπάρχει σε πολλές παραλλαγές ώστε κάθε μια από εμάς να βρει αυτό που της ταιριάζει. Εκτός, όμως, από τη στυλιστική τους χρησιμότητα, τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα και για κάποιους άλλους λόγους.

1. Προστασία από τον ήλιο

Ζούμε σε μια χώρα που τους περισσότερους μήνες έχει ήλιο. Αυτό είναι πολύ όμορφο αλλά κρύβει και κάποιους κινδύνους λόγω της ακτινοβολίας. Ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου μπορεί να προστατέψει τα μάτια μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου οπότε επένδυσε σε ένα όμορφο, ποιοτικό ζευγάρι με UV protection και μη μένεις μόνο στο κομμάτι του design.

2. Hangover

Ξενυχτήσαμε το προηγούμενο βράδυ, ξυπνήσαμε κουρασμένες και τα μάτια μας δείχνουν αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα από το χτεσινό μακιγιάζ και από την έλλειψη ύπνου. Ο καλύτερος φίλος μας το επόμενο πρωί -πέρα από ένα καλό καφέ- είναι αναμφισβήτητα ένα ζευγάρι sunnies καθώς θα καλύψουν τις ατέλειες που έπονται ενός ξενυχτιού.

3. Πρωινό ξύπνημα

Είναι κάποια πρωινά που το πρωινό ξύπνημα περισσότερο δύσκολο από όσο μπορείς να διαχειριστείς. Πατάς το snooze 10 φορές και το να αφήσεις το κρεβάτι μοιάζει με άθλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος προετοιμασίας για μακιγιάζ και μαλλιά που διαθέτεις είναι περιορισμένος και επομένως βασίζεσαι στο dry-shampoo σου και φυσικά στα sunnies σου.

4. Bad hair day

Ένα stylish ζευγάρι γυαλιών ηλίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως headband, τις μέρες που το να φτιάξεις τα μαλλιά σου φαίνεται ακατόρθωτο. Είναι ένας γρήγορος τρόπος να τα στρώσεις και να τα κάνεις να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο περιποιημένα.

5. Ημικρανίες

Συχνά οι πολλές ώρες που δουλεύουμε μπροστά στον υπολογιστή μπορούν να μας προκαλέσουν ημικρανίες. Τότε το οποιοδήποτε φως και κυρίως η ακτινοβολία του ήλιου μόνο χειροτερεύει την κατάσταση. Τα γυαλιά ηλίου δεν πρόκειται να διώξουν την ημικρανία με κάποιο μαγικό τρόπο, αλλά τουλάχιστον θα μας προστατέψουν από το φως μέχρι να βρεθούμε στην ασφάλεια του σπιτιού μας και να χαλαρώσουμε. Διάβασε επίσης: Τα γυαλιά μικραίνουν φέτος
featured image: We Love Glasses