Δύση του ηλίου, μπαλκόνι (ή κήπος – ό,τι θέλεις εσύ) και παρέα με τον καιρό που έχει γλυκάνει και τις μυρωδιές των λουλουδιών τριγύρω σου, εσύ να δοκιμάζεις την πρώτη κουταλιά από την πιο αρωματική πανακότα με χαμομήλι. Το έκανες εικόνα; Τώρα μπορείς να το κάνεις και πράξη. Εσύ βάζεις το σκηνικό κι εμείς βάζουμε τη συνταγή.

Υλικά (για 4 – 6 ατομικές μερίδες)

3 κούπες κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές του γλυκού ζελατίνη 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια 1/2 κούπα λεύκη ζάχαρη 3/4 κούπα αποξηραμένα άνθη από χαμομήλι

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξε τη μία κούπα κρέμα γάλακτος και τις δύο κουταλιές με τη ζελατίνη. Άφησέ το για 5 λεπτά και στη συνέχεια χαμήλωσε τη θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη από το μείγμα.
  2. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρις ότου αρχίσει να βράζει.
  3. Άφησε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
  4. Χώρισε το μείγμα σε σκεύη της επιλογής σου και ύστερα τοποθέτησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  5. Για να ξεφορμάρεις το γλυκό, μπορείς να τοποθετήσεις τα σκεύη μέσα σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
  6. Σέρβιρέ το με γαρνιτούρα φρέσκου δυόσμου και τριμμένο μπισκότο.
Δες ακόμη: Μπισκότα με ούζο και λεμόνι ιδανικά για τον ελληνικό σου καφέ