Ακούγεται ίσως αστείο, έχει όμως πρακτικό και οργανωτικό χαρακτήρα, που είναι πολύτιμος σε μια πολυάσχολη και γεμάτη ζωή όπως αυτοί που ζούμε οι περισσότεροι. Σε ορισμένους μπορεί να ακούγεται ακόμη και ταπεινωτικό, όμως τι το κακό έχει στ’ αλήθεια να οργανώνεις την ερωτική σου ζωή με βάση πραγματικά στοιχεία και μια κάπως πιο μαθηματική λογική;

“Βγαίνω με τόσους πολλούς άντρες, χρειάζομαι ένα υπολογιστικό φύλλο Excel για να οργανώσω την ερωτική μου ζωή» ήταν ο τίτλος άρθρου της NYpost.com τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ένα βίντεο της @crumbletumble00 στο TikTok, έγινε viral  συγκεντρώνοντας περισσότερες από 3.3 εκατομύρια προβολές και περί τα 1.200 σχόλια, εκ των οποίων σε πολλά αναγραφόταν η επιθυμία των χρηστών να δημιουργήσουν το δικό τους, προσωπικό excel για την ερωτική τους ζωή. Η Emily, μοιράστηκε με το κοινό το Dating Tracker της, όπως το αποκαλεί. Είναι ένα λεπτομερές έγγραφο, κουτάκια όπως “New to the mix,” “It’s over,” και “WE MADE IT!” Το υπολογιστικό φύλλο περιλαμβάνει επίσης σημειώσεις και στατιστικά στοιχεία για κάθε άντρα, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, του ψευδώνυμου, του αριθμού τηλεφώνου, μιας φωτογραφίας, της ηλικίας και του επαγγέλματος. Επίσης red flags που εντόπισε στο ραντεβού ή άλλες λεπτομέρειες.
@crumbletumble00 #stitch with @crumbletumble00 @wgnmorningnews Larry and Robin, I’m ready. My mom would 100% come with to meet @Pat Tomasulo and Paul!! #fyp #fypシ #chicago #datinginchicago #chitown #online #onlinedating #helpme #help #relationship #dating #datingadvice #datingstorytime #datingtips #datingcoach #fypage #wgnmorningnews #wgnchicago #9at9 ♬ original sound – Emily
«Ο 61χρονος καλύτερος μου φίλος το έκανε αυτό πριν από 30+ χρόνια όταν έβγαινε με 10 άντρες κάποια στιγμή», σχολίασε ένας χρήστης.

Ολοένα και περισσότεροι Boomers στρέφουν την προσοχή τους προς το παραδοσιακό ψηφιακό εργαλείο του Excel, όχι για να ταξινομήσουν επαγγελματικά στοιχεία, αλλά πληροφορίες σχετικές με δυνητικούς συντρόφους. Σίγουρα, η εφαρμογή δεν δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό, όμως μια ολόκληρη γενιά αρχίζει να βρίσκει πρακτική χρήση στη συνήθεια αυτή.

Πώς λειτουργεί το ερωτικό excel;

Είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι. Ανοίγεις ένα κλασσικό φύλλο excel και περνάς σε αυτό όλες τις επαφές με δυνητικούς συντρόφους, συμπληρώνοντας κουτάκια με όλα τα στοιχεία που σε ενδιαφέρει να θυμάσαι (πχ. Φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, ύψος, επάγγελμα κ.α).

Σε ένα viral TikTok βίντεο, η Jenny εξηγεί πώς ακριβώς αξιοποίησε αυτό το εργαλείο και πώς την βοήθησε να θυμάται σημαντικά πράγματα σχετικά με τους ανθρώπους με τους οποίους είχε βγει ραντεβού. Η ίδια είχε συμπεριλάβει, μάλιστα, και ποιοτικούς δείκτες όπως ο βαθμός έλξης που ένιωσε, το πώς αξιολόγησε τα ραντεβού και άλλα.

@findingjenny

#stitch with @crelyea12 where my spreadsheet gang at @redjustinphan @manicbunnie #tinder #hinge

♬ original sound – Findingjenny

Γιατί να χρησιμοποιήσεις το ερωτικό excel;

Αν χρησιμοποιείς εφαρμογές γνωριμιών, είναι σίγουρα δύσκολο να θυμάσαι όλους τους χρήστες με τους οποίους επικοινωνείς, καθώς και το τι εντύπωση σου αφήνουν. Παράλληλα, έχει μια ψυχαγωγική διάσταση, με την οποία μπορείς να ενημερώνεις τους φίλους σου, ώστε να αποφασίζετε μαζί ποια είναι αντικειμενικά η καλύτερη επιλογή. Το σίγουρο είναι ότι λειτουργεί σαν ένα πρακτικό ημερολόγιο, στο οποίο καταχωρείς χρήσιμες σημειώσεις και πληροφορίες και, με αυτό τον τρόπο, δε μπορείς ποτέ να ξεχάσεις τις εντυπώσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που σου δημιούργησε κάποιος που μόλις γνώρισες.

Άλλωστε, όλα στη ζωή είναι τελικά μαθηματικά.

Πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το ερωτικό excel, τα βήματα είναι απλά. Χρησιμοποίησε ένα φύλλο του ψηφιακού εργαλείου, καταχωρώντας τα στοιχεία επαφής κάθε ατόμου που θέλεις να προσθέσεις (όνομα, τηλέφωνο, όνομα χρήστη στις ψηφιακές πλατφόρμες), καθώς και όλα τα στοιχεία που είναι σημαντικό για σένα να θυμάσαι (πχ. Επάγγελμα, ηλικία, ύψος, κτλ.).

Είναι τόσο απλό και πολύ πρακτικό. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!