Με πρωταγωνιστή τον Taron Egerton (τον οποίο αγαπήσαμε και στο Black Bird της Apple), η νέα ταινία του στο Apple TV+, Tetris, που σε σκηνοθεσία του Jon S. Baird αφηγείται την ιστορία του παιχνιδιού που κατέκλυσε τον πλανήτη τη δεκαετία του’80 και τη νομική μάχη για την εξασφάλιση δικαιωμάτων του.

Το παιχνίδι που στοιβάζει διαφορετικά μπλοκς, το Tetris δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τον Σοβιετικό μηχανικό λογισμικού Alexey Pajitnov και γρήγορα έκανε αίσθηση σε όλη την τότε ΕΣΣΔ. Η ταινία αφορά την ιστορία του ανθρώπου που βοήθησε τη διάδοση του παιχνιδιού: τον Henk Rogers, έναν Ολλανδό επιχειρηματία που βλέπει την ευκαιρία σ’ αυτού του τύπου την ψυχαγωγία.

Όταν ο Henk ανακαλύπτει το παιχνίδι σε ένα συνέδριο στην Ιαπωνία, συνειδητοποιεί τις δυνατότητες του και ξεκινά ένα ταξίδι στη Σοβιετική Ένωση για να φέρει το παιχνίδι στην άλλη πλευρά του Σιδηρούν Παραπετάσματος. Η εμμονή του Henk με το παιχνίδι βασίζεται και στην ευκαιρία να προσφέρει οικονομική ασφάλεια στην οικογένειά του και είναι πεπεισμένος ότι θα δικαιωθεί.

Δεν είναι μόνο η ιστορία ενός επιχειρηματία ή η ιστορία πίσω από το εμβληματικό βιντεοπαιχνίδι αλλά κι οι άλλοι χαρακτήρες που εμπλέκονται στην πλοκή. Ο μεγιστάνας Robert Maxwell,  τη ζωή του οποίου είδαμε στο περσινό ντοκιμαντέρ House of Maxwell, ενδιαφέρεται να αποκτήσει τα δικαιώματα του παιχνιδιού μαζί με τον γιο του Kevin και να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση. Τον Maxwell υποδύεται ο Roger Allam (Game of Thrones, Endeavour) και σύντομα μπαίνει σε δικαστική μάχη με τον Henk. Ανάμεσά τους είναι ο Robert Stein, ο οποίος ενεργεί ως διαπραγματευτής.

Το τρέιλερ φανερώνει το ταξίδι του Henk που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο και ξεκάθαρα συνδέεται με την πολιτική του Ψυχρού Πολέμου – κι όλη η τελική αντίστροφη μέτρηση των διπλωματικών πρακτικών.