Όποιος έχει συνδυάσει τον καφέ με κάποια δραστηριότητα της καθημερινότητάς του, τη δουλειά, το διάβασμα ή οτιδήποτε άλλο, ξέρει καλά πως δεν είναι μια απλή συνήθεια. Είναι κάτι που μοιάζει περισσότερο με ιεροτελεστία.

Η ανάγκη για τον πρωινό καφέ για παράδειγμα δεν περιορίζεται μόνο στο να τον απολαύσεις. Θέλεις να περπατήσεις μέχρι το αγαπημένο σου cafe, να πάρεις τον καφέ σου, να πιείς τις 2-3 πρώτες γουλιές, εκεί όρθιος, και ύστερα να πας στο γραφείο. Εκεί θα συνεχίσεις να απολαμβάνεις τον καφέ σου, λίγο πιο βιαστικά και με λιγότερη όρεξη, μέχρι να αποφασίσεις πως ήρθε η ώρα για τον δεύτερο. Και καθώς θα πλησιάζει το απόγευμα, για τον τρίτο.

Όσους καφέδες όμως και να πιείς μέσα στην ημέρα – αλήθεια, πόσους; – θα υπάρχει πάντα αυτός ο ένας που θα είναι ο αγαπημένος σου. Αυτός που δεν τον πίνεις κάθε μέρα αλλά τον “φυλάς” για ιδιαίτερες περιστάσεις. Για αυτές τις μέρες που νιώθεις πως όλα πάνε στραβά και θέλεις μια ώθηση να συνεχίσεις να προσπαθείς, ή για εκείνες που όλα είναι όμορφα γύρω σου – ή έτσι σου φαίνονται – και κάπως θέλεις να το γιορτάσεις.

Εμείς, μετά από αρκετή σκέψη, κάναμε μια λίστα με τα αγαπημένα μας cafe και τον καφέ που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. 

Δήμητρα Στέργιου

#1 Iced Caramel Latte – Coffee Lab

Είναι αυτό ακριβώς που θες όσο ακόμα ο καιρός είναι ζεστός, ή και όταν χειμωνιάσει εάν δεν προτιμάς τον ζεστό καφέ. Παγωμένος καφές με λίγο επιπλέον γάλα και μια υπέροχη γεύση καραμέλας.

Ερασμία Αρβανιτά

#2 Blonde Vanilla Latte – Starbucks 

“Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει πολύ να πίνω καφέ. Πάντα προσπαθώ να βρίσκω ένα ρόφημα που ναι μεν να είναι καφές, αλλά να μην τον θυμίζει καθόλου στη γεύση”.

Μαρίνα Ζιγνέλη

#3 Vegan Cappuccino με γάλα σόγιας – Coffee Island

Μπορεί να νιώθεις ότι μόλις τον παραγγείλεις θα σε κοιτάξει περίεργα ο barista, αλλά δοκίμασέ τον και δεν θα χάσεις!

Κέλλυ Σεφέρου

#4 Toffee Nut Latte – Starbucks 

Πρόκειται για ένα εορταστικό ρόφημα που μπορείς να πιείς είτε κρύο είτε ζεστό. Αγαπημένο μου; Το ζεστό! Λίγο τα Χριστούγεννα, λίγο η βουτυρένια καραμέλα και οι ξηροί καρποί, είναι απλά γιαμ – γιαμ! Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, τι περιμένεις; Ά, ξέχασα! Να έρθουν τα Χριστούγεννα!

Γεωργία Κωτσιοπούλου

#5 Americano – Keziah Espresso Bar

Όταν το μεσημέρι θες τον τρίτο καφέ της ημέρας αλλά δεν θες να είναι ακόμα ένας fredo espresso διάλεξε έναν πιο ελαφρύ americano. Αν βρίσκεται στα νότια το Keziah θα σου φτιάξει τον πιο ωραίο Americano που έχεις δοκιμάσει.  Ζήτησε τους να σου προτείνουν ένα αρωματικό σιρόπι αντί για ζάχαρη ή αν σ’ αρέσει ο ”καθαρός” γευστικά καφές μείνε στην αρχική σου επιλογή αλλά διάλεξε έναν decaffeined.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα σημειωματάρια/ημερολόγια που θα σε βοηθήσουν να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους της νέας σεζόν