Εάν θυμάσαι απέξω αποσπάσματα από βιβλία, μπορείς να κάνεις δύσκολες πράξεις μόνο με το μυαλό σου και δεν ξεχνάς ποτέ τις μικρές λεπτομέρειες τότε μάλλον ανήκεις σε τρία συγκεκριμένα ζώδια. Τα ζώδια που θεωρούνται ως ιδιαιτέρως έξυπνα.

Και όταν λέμε έξυπνοι δεν εννοούμε πως γεννήθηκαν πιο χαρισματικοί από άλλους. Απλά θέλουν να είναι έξυπνοι, και δουλεύουν πολύ για αυτό. Για αυτό και μερικοί τους θεωρούν λίγο “σπαστικούς” και nerds!

Υδροχόος

Ο Υδροχόος θέλει απεγνωσμένα να είναι ο πιο έξυπνος από όλους. Και τα καταφέρνει φυσικά. Είναι τόσο πεισματάρης που θα κάνει τα πάντα για να δείξει την ιδιοφυΐα του. Το πρόβλημα είναι πως παρόλο που είναι ένας βαθιά συναισθηματικός άνθρωπος δεν το δείχνει. Κάνει τους άλλους να τον θεωρούν nerd και τους απομακρύνει.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι και έξυπνος αλλά και σοφός. Έχει μια εξυπνάδα που του επιτρέπει να είναι κοντά με τους γύρω του, να δείχνει ενσυναίσθηση. Στην πραγματικότητα απολαμβάνει να χρησιμοποιεί την εξυπνάδα του για να βοηθάει τους άλλους. Είναι πολύ συχνά περιζήτητος για τις σοφές συμβουλές του και την ειρηνική παρουσία του. Είτε το απολαμβάνει είτε όχι, οι άνθρωποι προσελκύονται από αυτόν.

Παρθένος

Ο Παρθένος έχει τη φήμη ότι είναι λίγο ψυχαναγκαστικός με μια λατρεία προς την τελειότητα. Η αλήθεια είναι πως η επιλεκτικότητα και η προσοχή του στη λεπτομέρεια είναι από τα θετικά χαρακτηριστικά του και όχι από τα αρνητικά! Έχει βαθιά επίγνωση του περιβάλλοντός του, των συμπεριφορών και των ενεργειών των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά του. Έχει επίσης εξαιρετική μνήμη και οργανωτικές ικανότητες. Το πρόβλημα είναι πως πολλές φορές το άγχος τον καταβάλλει και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Φτιάξε την to-do-list που ταιριάζει σε εσένα, σύμφωνα με το ζώδιό σου