Το 2018 θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν η χρονιά που καταλάβαμε πως τα cocktails δεν έχουν εποχή. Δεν είναι καλοκαιρινή συνήθεια, αλλά γούστο και όρεξη για γνώση πάνω στο mixology.

Το θέμα με τα cocktails είναι πως όταν βρεις τα αγαπημένα σου, μένεις σταθερός. Μέχρι να σε πείσει ένας άλλος bartender για κάτι καλύτερο και γευστικά ανώτερο.

Εμείς, επειδή μάλλον δεν έχουμε βρει αυτόν τον bartender συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας cocktails του 2018, τα οποία θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε και το 2019.

Κλασικό Negroni

Λέγεται ότι το πρώτο Negroni φτιάχτηκε στη Φλωρεντία το 1919. Στο Caffè Casoni. Σήμερα, αποτελεί κλασική επιλογή για τα χειμωνιάτικα early drinks μας μετά το γραφείο.

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο Negroni
Condé Nast Traveler

Δες τη συνταγή εδώ.

Η Paloma

Πρέπει να ξεχάσεις τη margarita για δύο λόγους: Αφενός χειμώνιασε. Αφετέρου, υπάρχει μια πολύ πιο ωραία τύπισσα από το Μεξικό. Η Paloma. Φτιάξε τη στο σπίτι και θα έχεις να λες πως βρήκες το αγαπημένο σου cocktail. Καλά, και ότι έμεινες πιστή στην τεκίλα για ακόμα μια χρονιά.

Η Paloma θα γίνει το νέο σου αγαπημένο cocktail
thecocktailproject.com

Δες τη συνταγή εδώ.

Η ξανθιά Bloody Mary

Οι λάτρεις της Bloody Mary είναι hardcore. Και μάλλον προτιμούν τις κοκκινομάλλες. Τώρα, όμως, υπάρχει χώρος και για αυτούς που προτιμούν τις ξανθιές.

Ξανθιά Bloody Maria
Ξανθιά Bloody Maria

Δες τη συνταγή.

Margarita με αβοκάντο

Margarita με αβοκάντο όπως τη φτιάχνουν στην California
bonappetit.com

Κάθε άνοιξη, ο στόχος είναι να τελειοποιούμε μια συνταγή για cocktail. Η φετινή είναι μια παραλλαγή της margarita και αποτελείται από δύο μεγάλους μας έρωτες: τεκίλα και αβοκάντο. Μπες στην κουζίνα και σήκωσε μανίκια. Θα χρειαστείς μόνο 10 λεπτά.

Δες τη συνταγή εδώ.

Το Deatheater negroni που θα έπινε ο Harry Potter

Το νεγκρόνι είναι ο απλός συνδυασμός του τζιν, του campari και του βερμούτ. Στο συγκεκριμένο ο χυμός από ρόδι προσθέτει λίγη έξτρα γλυκύτητα και ταιριάζει με το τζιν.

Δες τη συνταγή.