Λέγεται ότι το πρώτο Negroni φτιάχτηκε στη Φλωρεντία το 1919. Στο Caffè Casoni. Σήμερα, αποτελεί κλασική επιλογή για τα χειμωνιάτικα early drinks μας μετά το γραφείο.

Αλλά ποιος είπε ότι πρέπει να πίνεις negroni μόνο σε bars μετά το γραφείο; Θα μάθεις να το φτιάχνεις μόνη σου. Αφού διαβάσεις τις συμβουλές μας:

*Για να φτιάξεις το τέλειο Negroni, θα ξεκινήσεις γεμίζοντας ένα shaker με μεγάλα παγάκια. Προσοχή: είναι σημαντικό ο πάγος να μην έχει αρχίσει να στάζει νερό ή να λιώνει. Φρόντισε να τον έχεις βγάλει κατευθείαν από την κατάψυξη.

*Έπειτα, βάλε σε ένα shaker gin Beefeater, Campari και  Β69 (25 ml από το κάθε ένα) και ανακάτεψε μέχρι να έρθει το μείγμα στην ιδανική θερμοκρασία. Το να δοκιμάζεις, παράλληλα, είναι ο ιδανικός τρόπος για να καταλάβεις πότε πρέπει να σταματήσεις να ανακατεύεις.

*Βάλε το ποτό σε ένα μεγάλο ποτήρι, γεμάτο με πάγο και γάρνιρε με μια φέτα πορτοκάλι.

*Για να ανέβεις level: κόψε μια μικρή φέτα από το πορτοκάλι. Στύψε την ανάποδη πλευρά της φλούδας πάνω από το ποτήρι. Έτσι θα βγουν τα έλαιά της και θα δώσει στο ποτό σου ένα άρωμα εσπεριδοειδών.

Red Online

*Εφόσον φτιάχνεις το Negroni σου στο σπίτι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να κάνεις skip την όλη διαδικασία του shaker, και να φτιάξεις το mix σου απευθείας στο ποτήρι. Απλά μην ξεχάσεις να ανακατέψεις καλά πριν το πιεις.

Για το Classic Negroni

Ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο

25ml Campari

25ml Beefeater

25ml Β69

1 φέτα πορτοκάλι για το γαρνίρισμα

Saluti!
Δες ακόμα:
Το negroni που θα έπινε ο Harry Potter

featured image: Condé Nast Traveler