Αβοκάντο. Όλοι αγαπάνε το αβοκάντο. Είναι υγιεινό, είναι θρεπτικό και -let’s face it- είναι και της μόδας. Στο μεταξύ, δεν έχεις βαρεθεί ακόμα να διαβάζεις κείμενα για το αβοκάντο; Πώς να αποθηκεύσεις το αβοκάντο; Πώς να διαλέξεις το σωστό; Πώς να καθαρίσεις ένα αβοκάντο χωρίς να το πληγώσεις. Ναι, δε γίνεται.

Αβοκάντο παντού.

Σε flat lays στο Instagram, σε συνταγές, στη χωριάτικη, στην πίτσα, στον μουσακά, στο wallpaper της συναδέλφου στη δουλειά. Αρχίζουμε να παθαίνουμε overdose. Το avocado έγινε το Notebook των φρούτων.

Το θέμα με το αβοκάντο συνήθως είναι πως αν δεν έχει ωριμάσει, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα με αυτό. Αν, λοιπόν, το θέμα σου είναι τα avocado toast, η αλήθεια είναι ότι χρειάζεσαι ένα ώριμο. Φτασμένο.

Πώς θα το κάνεις αυτό;

  1. Θα χρησιμοποιήσεις τον φούρνο: θα τυλίξεις το αβοκάντο σε αλουμινόχαρτο και θα το τοποθετήσεις πάνω σε μια λαδόκολλα. Βάλε τη λαδόκολλα στον φούρνο για δέκα λεπτά στους 90 βαθμούς. Αμέσως μετά τον φούρνο, βάλε το αβοκάντο στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει μπορείς να το απολαύσεις. Ώριμο ώριμο.
  2. Με μια χαρτοσακούλα: το αγόρασες σήμερα και έχεις κανονίσει brunch στο σπίτι σου σε λίγες μέρες; Βάλε το αβοκάντο σε μια καφέ χάρτινη σακούλα και αποθήκευσε το σε ένα ντουλάπι. Αν θέλεις να επιταχύνεις ακόμα περισσότερο τη διαδικασία, βάλε το σε ένα container. (η σακούλα είναι ιδανική γιατί το αφήνει να αναπνεύσει). Όπως και να έχει, το αβοκάντο θα έχει γίνει ολόκληρος άντρας το πολύ σε τέσσερις μέρες.
  3. Με ένα άλλο φρούτο: κάνε ακριβώς ό,τι και παραπάνω. Με τη διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση θα προσθέσεις και ένα μήλο ή μια μπανάνα στη χάρτινη σακούλα.
  4. Γέμισε μια χαρτοσακούλα με αλεύρι: γέμισε τον πάτο της σακούλας με αλεύρι (περίπου 5 εκατοστά θα είναι ό,τι πρέπει) και τοποθέτησε το μέσα. Φρόντισε να κλείσεις τη σακούλα πολύ καλά.

Αν δεν πιάσουν όλα αυτά, εμείς σου έχουμε άλλες λύσεις. Όπως ακριβώς ακούστηκαν στο γραφείο καθώς γραφόταν αυτό το κείμενο:

Στα 18 του διώξε το από το σπίτι

Αρκετά. Καιρός να δει μόνο του πώς είναι η ζωή. Να βγει εκεί έξω και να μάθει. Να πληρώνει ΔΕΗ και νοίκι. Όλα έτοιμα του τα έδωσες.

Βάλε το τιμωρία

Είναι κακομαθημένο. Του έκανες όλα τα χατίρια. Αρκετά. Τι του αρέσει; Να βλέπει τηλεόραση; Να παίζει playstation; Να κάνει βόλτες με το ποδήλατο; Κομμένα όλα. Τιμωρία και αυστηρότητα. Άντε, γιατί το παράκανε.

Να βγει να δουλέψει

Εμείς στην ηλικία του είχαμε δύο παιδιά, δουλειά, έναν σκύλο και δύο γατιά. Δουλεύαμε, ξέραμε τι γίνεται στον κόσμο. Βγάζαμε το ψωμί μας με τον ιδρώτα μας. Μόνο έτσι θα μάθει. Άκου που σου λέω.

Να πάει στρατό

Θα γνωρίσει κόσμο, θα μάθει να υπακούει και να πειθαρχεί. Θα αντρέψει, άκου που σου λέω. Αγόρι θα φύγει, άντρας θα γυρίσει.

Να κάνει παρέα με τον Νίκο, το καλύτερο παιδί

Δες τον Νίκο. Ο καλύτερος σε όλα. Πρώτος στο σχολείο, πέρασε στο Πανεπιστήμιο, πήρε πτυχίο. Βρήκε τη δουλίτσα του, παντρεύεται και το κορίτσι του σε λίγο καιρό. Βάλε το αβοκάντο να κάνει παρέα με τον Νίκο. Δίπλα στον βασιλικό και τα λοιπά και τα λοιπά.

Ένα κείμενο που ενδεχομένως δε θα έπρεπε να έχει γραφτεί ποτέ.
Δες ακόμα:
To κόλπο της Jennifer Garner για να μαλακώνει το βούτυρο είναι πανέξυπνο

featured image: TWENTY20