Συνταγή για γλυκό με φασόλια

Συνταγή για γλυκό με φασόλια

Η αναζήτηση γλυκών χωρίς τύψεις έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το να εντάξεις κάτι τόσο υγιεινό όπως τα φασόλια μέσα σε ένα γλύκισμα, αποτελεί μια πάρα πολύ καλή λύση! Δε θέλουμε δηλαδή κάτι που να έχει μόνο λιγότερες θερμίδες, αλλά να έχει και ευεργετικές ιδιότητες για την οργανισμό.

Συγκρίνοντας ένα κλασικό σοκολατένιο κέικ με τη συγκεκριμένη συνταγή, θα δούμε πως οι θερμίδες είναι λιγότερες. Οι πρωτεΐνες περισσότερες, η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι προσδίδει αρκετά μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να καταναλωθεί περισσότερο συχνά, ακόμα και σε καθημερινή βάση στο πρωινό.

Είναι κατάλληλο να καταναλωθεί και από παιδιά και ειδικά από παιδιά που δεν καταναλώνουν όσπρια και σίγουρα δεν θα καταλάβουν στη γεύση και την υφή την ύπαρξή τους!

Υλικά

Δύο φλιτζάνια φασόλια (βρασμένα και στραγγισμένα)

τέσσερα αυγά

100 γρ. ελαιόλαδο

ένα φλιτζάνι άγλυκο κακάο

δύο βανίλιες

1/2-3/4 φλ. μέλι (ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις και με το αν θα βάλεις άχνη από πάνω)

View this post on Instagram

Mini cakes απο φασόλια 😱(γλυκο/ πρωινο χωρις τύψεις 😉) Συνταγη για το αγαπημένο @savoirville Υλικά: Δύο φλιτζάνια φασόλια (βρασμένα και στραγγισμένα), τέσσερα αυγά, 100 γρ. ελαιόλαδο, ένα φλιτζάνι αγλυκο κακάο, δύο βανίλιες, 1/2-3/4 φλ. μελι (ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις και με το αν θα βάλεις άχνη από πάνω) Εκτέλεση: Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα #coachmydiet #healthydessert #kidfriendlyfood #breakfast #nutrition #dietitian #nutritionist #beanbrownie

A post shared by Klio Dimitriadou (@kliodim) on

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Η αντικατάσταση του κλασικού αλεύρου με όσπρια καθιστά το γλύκισμα περισσότερο χορταστικό και περισσότερο υγιεινό, πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Δες ακόμα:
6 υγιεινά και νόστιμα σνακ χωρίς πρόσθετη ζάχαρη

featured image: Taste
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.