Η Pantone, έβγαλε το χρώμα της χρονιάς 2019, αυτό είναι το Living Coral. Κάτι που μοιάζει πολύ ταιριαστό αν το συνδυάσεις με τα trends που ακολουθούν, σύμφωνα με το περιοδικό ELLE Decoration.

Living Coral

Ιδιαίτερα σχέδια και σχήματα

Έπιπλα και διακοσμητικά σε απροσδόκητους σχεδιασμούς και σχήματα θα έρθουν να διαταράξουν την ισορροπία που ενδεχομένως επικρατούσε στον χώρο σου. Άνεση σε συνδυασμό με στυλ, κάτι που μπορεί να θυσιαζόταν τα προηγούμενα χρόνια. Το θετικό είναι ότι η τάση αυτή μπορεί να λειτουργήσει στους περισσότερους χώρους, αν η υιοθέτησή της γίνει με προσεκτικές επιλογές.

Αποχρώσεις του χρυσού

Τα προηγούμενα χρόνια η τάση ήταν πιο κοντά στις χάλκινες αποχρώσεις. Φέτος αυτό αλλάζει και τη θέση του copper παίρνουν αποχρώσεις του χρυσού οι οποίες μοιάζουν πιο up-to-date και ταυτόχρονα κομψές και πολυτελείς. Συνδυάζονται άψογα με το ξύλο αλλά και με το μάρμαρο και θα μπορέσεις να τις εντάξεις στο χώρο σου πολύ εύκολα.

Βιώσιμη Επίπλωση

Οι σχεδιαστές γίνονται πολύ πιο δημιουργικοί με την αυξημένη οικολογική συνείδηση που επικρατεί γενικότερα πράγμα που οδηγεί όχι σε μαζική αλλά σε επιλεκτική, πιο προσεκτική και τελικά πιο ποιοτική παραγωγή επίπλων. Έπιπλα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά με καθαρές γραμμές και συνάμα διαχρονικά.

Φωτισμός

Το 2019, τα φωτιστικά θα γίνουν επίσημα το κόσμημα του κάθε σπιτιού. Τη θέση των βαρετών φωτιστικών παίρνουν άλλα, που τραβούν το βλέμμα, διαφανή αλλά και με παλ χρωματισμούς. Με ποικίλα σχέδια, αλλά την ίδια στιγμή και μινιμαλιστικά για τους λάτρεις του απλού.

Ταπετσαρίες

Ένα trend που θα συνεχίσει από το 2018 είναι οι ταπετσαρίες. Μόνο που το 2019 θα υπάρξει μια υπερβολή στο χρώμα και στα patterns, πράγμα που σημαίνει λιγότερος μινιμαλισμός και περισσότερο fun στη διακόσμηση. Το κλειδί βρίσκεται στην ισορροπία και στην προσεκτική επιλογή των υπόλοιπων στοιχείων.

Νέα Παστέλ

Και τι εννοούμε με αυτό; Ανοιχτό πράσινο, κίτρινο του λεμονιού, φυσικά χρώματα, πορτοκαλί του βερίκοκου. Έρχονται να αντικαταστήσουν το dusty pink και το mint green που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια υπνοδωμάτια, living rooms και κουζίνες. Τα παστέλ του 2019 έχουν μια πιο ρουστίκ αίσθηση που μας αρέσει πολύ.

Έντονη Διακόσμηση

Θα έχεις καταλάβει ότι το 2019 τα πράγματα ξεφεύγουν από τον Σκανδιναβικό μινιμαλισμό και γίνονται πιο ζωηρά. Διακοσμητικά, μαξιλάρια και συνθέσεις, όσο πιο έντονα τόσο πιο up-to-date στο trend που επιτάσσει η διακόσμηση. Κάτι που θα έρθει και θα ισορροπήσει με τις παστέλ αποχρώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Δες ακόμα:
12 τρόποι να εντάξεις τα καλάθια στη διακόσμηση του σπιτιού σου

featured image: Elle Decor