Στις 22 ή 23 Οκτωβρίου κάθε έτους, βγαίνουμε από τη σεζόν του Ζυγού και μπαίνουμε στη σεζόν του Σκορπιού. Εάν λοιπόν τα γενέθλιά σου είναι στις 22 ή 23 Οκτωβρίου μπορείς και επίσημα να λες πως έχεις γεννηθεί πάνω στην αλλαγή.

Ναι, αλλά είσαι τελικά Σκορπιός ή Ζυγός; Ποιου ζωδίου τα χαρακτηριστικά κυριαρχούν στη δική σου προσωπικότητα;

Αρχικά θα πρέπει να ξέρεις πως το να γεννηθείς πάνω σε μια αλλαγή ζωδίων δεν σημαίνει πως αυτόματα έχεις στοιχεία και από τα δύο ζώδια αφού παίζει ρόλο και η θέση των πλανητών την ακριβή ώρα της γέννησης. Πλανήτες για παράδειγμα όπως ο Ερμής και η Αφροδίτη ταξιδεύουν πάντα κοντά στον ήλιο στο κάθε ζώδιο, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας Ζυγός που έχει γεννηθεί στα τέλη Οκτωβρίου να έχει πολλά στοιχεία από το ζώδιο του Σκορπιού, ή αντίστροφα ένας Σκορπιός που έχει γεννηθεί στο τέλος Οκτωβρίου.

Η σεζόν του Ζυγού ξεκινά πάντα την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας, η οποία μας βοηθά να βρούμε ισορροπία στη ζωή μας και να χτίσουμε κοινωνικές σχέσεις. Από την άλλη όμως τείνουμε να γινόμαστε πιο εσωστρεφείς. Το πέρασμα κάθε πλανήτη μέσω του ζωδιακού κύκλου απεικονίζει ένα ταξίδι -και στην περίπτωση της αλλαγής Ζυγού-Σκορπιού, αυτή η ενέργεια μας μεταφέρει στην καρδιά του φθινοπώρου και μας ζητά να χτίσουμε από την αρχή την εμπιστοσύνη με τους ανθρώπους γύρω μας.

Παρόλο που το να είσαι ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί στην αλλαγή αυτών των δύο ζωδίων τεχνικά μπορεί να μη σημαίνει κάτι, ίσως να έχεις την ενέργεια και των δύο στον αστρολογικό σου χάρτη.

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει να κατανοήσεις τα χαρακτηριστικά αυτής της ενδιάμεσης κατάστασης γιατί έτσι θα κατανοήσεις καλύτερα και τη δική σου προσωπικότητα. 

Το βασικό κομμάτι που πρέπει να κατανοήσεις είναι αυτό των σχέσεων αφού δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ζυγός είναι πολύ κοινωνικός και συχνά πολύ απασχολημένος με τις προσωπικές του σχέσεις. Και ενώ ο Σκορπιός μπορεί να μην είναι ένα από τα πιο κοινωνικά ζώδια επενδύει πολύ στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Έτσι, τα άτομα που έχουν γεννηθεί πάνω σε αυτήν την αλλαγή προσπαθούν να αναζητούν μια βαθύτερη οικειότητα στις σχέσεις τους και να κάνουν τους δεσμούς τους προτεραιότητα. Άλλωστε και τα δύο αυτά ζώδια γνωρίζουν την αξία του να μπορούν να εμπιστευτούν και να συνδεθούν με ένα άλλο άτομο σε ένα αυθεντικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μήπως ανήκεις και εσύ στα 4 πιο ανοιχτόμυαλα ζώδια;