Είναι πολύ λογικό να έχεις μια συστολή ή να νιώθεις φόβο όταν πρέπει να ακολουθήσεις μια νέα ιδέα. Ειδικά εάν έχεις συνηθίσει να κάνεις τα πράγματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τον δικό σου τρόπο.

Υπάρχουν όμως και μερικοί άνθρωποι που δεν έχουν δεύτερες σκέψεις στο να ακολουθήσουν κάποιο πρωτοποριακό σχέδιο ή μια ιδέα που σε άλλους θα έμοιαζε τρελή. Εδώ θα δεις ποια είναι τα τέσσερα πιο ανοιχτόμυαλα ζώδια και πώς αντιμετωπίζουν τη ζωή. Μήπως ανήκεις και εσύ σε αυτά;

Δίδυμος (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Ο Δίδυμος κυβερνάται από τον Ερμή, άρα έχει σχέση με ό,τι αφορά την πληροφορία και την επικοινωνία. Του αρέσει όταν μαθαίνει νέα πράγματα και συζητάει όλες τις νέες γνώσεις με τα άτομα που εμπιστεύεται. Μπορεί να δει κάθε κατάσταση μέσα από πολλές οπτικές γωνίες και να είναι αντικειμενικός. Δεν φοβάται να είναι ευέλικτος και να αλλάζει συχνά γνώμη προκειμένου να πετύχει το τέλειο αποτέλεσμα.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Δεν υπάρχει πιο ανοιχτόμυαλο ζώδιο από τον Τοξότη. Ο Τοξότης κυβερνάται από τον Δία και έχει όρεξη να διευρύνει τους ορίζοντές του, να επεκτείνει το μυαλό του, να εξελιχθεί πνευματικά και φυσικά να αμφισβητήσει τις προσωπικές του πεποιθήσεις. Ακούει πάντα τις απόψεις των άλλων, ακόμα και εάν είναι εντελώς αντίθετες με τις δικές του. Η ζωή για τον Τοξότη άλλωστε είναι μια περιπέτεια που γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλες ιδέες και ανθρώπους.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Ο Υδροχόος είναι σίγουρα ο πιο αντισυμβατικός και επαναστατικός χαρακτήρας του ζωδιακού κύκλου, αφού αμφισβητεί πάντα την εξουσία και προσπαθεί να σκέφτεται καινοτόμα. Είναι εξαιρετικά ανοιχτόμυαλος και σκέφτεται πάντα έξω από το κουτί. Είναι συνήθως αντικειμενικός και οδηγείται από τη λογική του και όχι από το συναίσθημα. Παρόλα αυτά δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραβεί τους κανόνες εάν αυτό σημαίνει πως θα οδηγηθεί στην επιτυχία.

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Ο Ιχθύς είναι πολύ ονειροπόλος και η ικανότητά του να είναι ανοιχτόμυαλος είναι απαράμιλλη. Μπορεί να σκεφτεί μακριά από κάθε προκατάληψη. Σκέφτεται πάντα πολύ δημιουργικά με σκοπό να βρει τις πιο ωραίες ιδέες. Μπορεί επίσης να κατανοήσει εύκολα ό,τι του λένε οι άλλοι, ακόμα και εάν είναι πολύ μακριά από τον δικό του συλλογισμό.  Δεν φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα και δεν λέει όχι σε νέες εμπειρίες, για αυτό και συχνά περιβάλλεται από εξίσου εκλεκτικούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι δείχνει το ζώδιό σου για το αγαπημένο σου φαγητό