Υπάρχουν πέντε ζώδια εκεί έξω που όχι μόνο μπορούν να σου “πουλήσουν” το ψέμα ως αλήθεια, αλλά το κάνουν και με τέτοιο τρόπο δεν τους υποψιάζεσαι καν.

Δίδυμος

Αν μην τι άλλο, αυτό που διακρίνει τους Διδύμους είναι ότι μπορούν να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στις περιστάσεις πολύ εύκολα και γρήγορα. Επομένως, δεν μας εκπλήσσει και το γεγονός ότι για να συμβεί αυτό παραποιούν ακόμη και την αλήθεια. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, συμβαίνει αυτό επειδή είτε θέλουν να προστατεύσουν κάποιο οικείο πρόσωπο είτε για να διατηρήσουν την ειρήνη και τη φιλική διάθεση ανάμεσα σε ένα σύνολο ατόμων. Να θυμάσαι πως μόνο με ένα βλέμμα μπορείς να κάνεις έναν Δίδυμο να σου πει την αλήθεια. Το θέμα είναι αν εσύ θα την αντέξεις!

Καρκίνος

Μπορεί να μην τους φαίνεται, αλλά οι Καρκίνοι τις φορές που επιλέγουν να πουν ψέματα το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς να το καταλάβει κανείς. Οι λόγοι για τους οποίους οδηγούνται εκεί είναι συχνά αστείοι, καθώς είτε έχουν κάνει κάποιο λάθος που για εκείνους είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει να το καλύψουν είτε απλώς υπερβάλλουν και παρουσιάζουν μία δική τους αλήθεια.

Λέων

Οι Λέοντες βάζουν πάνω από όλους κι από όλα το «εγώ» τους. Όταν, λοιπόν, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αλήθεια, τότε είναι σίγουρο πως θα το υποστηρίξουν στο έπακρον! Όταν κάποιος Λέοντας αισθάνεται πως δεν είναι ασφαλής ή ότι κάποιος προσπαθεί να του επιβληθεί, τότε θα κατασκευάσει μία δική του αλήθεια για να μπορέσει να ξεφύγει όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Στους φίλους τους, ωστόσο, πάντοτε φανερώνουν την κρυμμένη αλήθεια.

Ζυγός

Οι Ζυγοί είναι άτομα της ισορροπίας και της τάξης. Όταν νιώσουν, λοιπόν, πως αυτά τα δύο στοιχεία χάνονται από τη ζωή τους, τότε καταφεύγουν στην κατασκευή ψεμάτων για να τα επαναφέρουν. Όπως κι οι Δίδυμοι έτσι κι οι Ζυγοί, επιλέγουν τα ψέματα για να αποφευχθούν άβολες καταστάσεις και περιπτώσεις πιθανής σκληρής αντιπαράθεσης. Θεωρούν πως τα ψέματα είναι η λύση για να νιώσουν οι ίδιοι αλλά κι οι γύρω τους συναισθηματικά ασφαλείς.

Σκορπιός

Το γεγονός ότι οι Σκορπιοί είναι τόσο καλοί στα ψέματα, προέρχεται από την ιδιαίτερη ικανότητά τους να κρύβουν πράγματα απτά ή άυλα. Ακόμη και σε περιπτώσεις που το ψέμα τους μοιάζει εκ πρώτης όψεως τόσο απίθανο κι εξωπραγματικό, μπορούν να σου παρουσιάσουν κάθε μικρή λεπτομέρεια και να καλύψουν περίτεχνα την αλήθεια. Συνέχισε να στέκεσαι στο καθετί που σου αναφέρουν κι ίσως κάποια μέρα εντοπίσεις ένα ψέμα τους!

Δες ακόμα14 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Τοξότη που έχεις στη ζωή σου
featured photo: unsplash.com