Όλες ξέρουμε πως το πιστολάκι αποτελεί μεγάλη υπόθεση, ειδικά για εμάς που έχουμε μαλλιά με τάση να φριζάρουν. Θέλει αρκετό χρόνο, κόπο και υπομονή.

Τι θα έκανες, όμως, αν σου λέγαμε πως όλα μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολα με μερικές μόνο κινήσεις;

1. Κάνε πρώτα το μακιγιάζ

Άφησε όσο περισσότερο μπορείς τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, ώστε να περιορίσεις το χρόνο που θα σου πάρει το πιστολάκι. Μία ιδέα είναι να αφήσεις τα μαλλιά για το τέλος, επιλέγοντας πρώτα τα ρούχα που θα βάλεις, κάνοντας το μακιγιάζ και ο,τι άλλο μπορεί να χρειάζεται…

2. Ενυδάτωση

Ένα πολύ καλό tip που μας έμαθαν οι αγαπημένοι μας επαγγελματίες κομμωτές, είναι πως τα συστατικά που περιέχουν τα conditioner, θωρακίζουν την τρίχα με το να μην αφήνουν το νερό να περάσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να κρατάνε λιγότερο νερό και να στεγνώνουν αρκετά πιο γρήγορα. Για να είσαι σίγουρη πως θα κατανείμεις σωστά την κρέμα σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις παράλληλα μία ειδική χτένα για βρεγμένα μαλλιά.

3. Φανελάκι

Ένα άλλο tip που μπορούμε να σου δώσουμε, αφορά στο να περιορίσεις όσο περισσότερο γίνεται το ανεπιθύμητο φριζάρισμα, μειώνοντας παράλληλα και τον χρόνο που θα σου πάρει το πιστολάκι. Το μυστικό κρύβεται στο σωστό σκούπισμα. Ξέχνα τις κλασικές πετσέτες που χρησιμοποιούσες μέχρι χτες και δοκίμασε ένα βαμβακερό φανελάκι. Ναι καλά άκουσες… βρες ένα παλιό, που δε χρησιμοποιείς πια, στην ανάγκη κλέψε από τον φίλο σου ή τον μπαμπά σου. Δεν καταστρέφει τα μαλλιά, είναι απίστευτα απαλό και σε αντίθεση με την κλασική πετσέτα, δεν τα φριζάρει!

4. Κρύος Αέρας

Στα τελευταία λεπτά, χρησιμοποίησε την εφαρμογή με τον κρύο αέρα στο πιστολάκι σου. Θα βοηθήσει το χτένισμά σου να κρατήσει περισσότερο και θα περιορίσει το φριζάρισμα, καταστρέφοντας λιγότερο τα μαλλιά σου…

Δες ακόμαΕύκολα hairstyles για όταν έχεις βρεγμένα μαλλιά στην παραλία ή στην πισίνα


featured photo: StyleCaster