Αν είσαι κι εσύ από τα εκείνα τα κορίτσια που λατρεύουν να αγοράζουν καινούργια ρούχα αλλά τελικά καταλήγουν να φοράνε μόνο 1-2 outfits ξανά και ξανά γιατί δεν βρίσκουν αυτά που θέλουν στη ντουλάπα τους, τότε εμείς είμαστε εδώ για σένα.

Μικρά tricks για να κάνεις τη fashion προετοιμασία σου πιο εύκολη και να οργανώσεις τη ντουλάπα σου.

Βγάλε όλα τα ρούχα από τη ντουλάπα

Αρχικά, βγάλε όλα τα πράγματα σου από τη ντουλάπα για να μπορείς να τσεκάρεις όλα όσα έχεις διαθέσιμα. Ξεκίνησε να τα χωρίζεις σε κατηγορίες ανά είδος. Δεν είναι καθόλου κακό να έχεις για παράδειγμα μια στοίβα με 10 denim παντελόνια αρκεί φυσικά να τα φοράς όλα κανονικά. Επιπλέον, ποτέ δεν ξέρεις τι άλλα διαμαντάκια μπορεί να βρεις, που τα είχες ξεχάσει.

Η στιγμή των ερωτήσεων

Για να δεις τι θα κρατήσεις και τι όχι, κάνε στον εαυτό σου μερικές ερωτήσεις και απάντησε με ειλικρίνεια. Για παράδειγμα αυτά τα παπούτσια με τον φιόγκο θα τα αγόραζες αν τα έβλεπες τώρα σε μια βιτρίνα; Αν μέσα σου ξέρεις ότι δεν πρόκειται να τα ξαναφορέσεις, τότε καλύτερα να τα χαρίσεις στην κολλητή, τη μαμά ή την αδερφή σου.

Πηγή χαράς

Αν ένα ρούχο ή αξεσουάρ σου προκαλεί μεγάλη χαρά ακόμη και αν δεν το φοράς καθόλου συχνά, τότε κράτησε το. Φρόντισε να το πλύνεις, να τσεκάρεις για τυχόν κουμπιά που λείπουν και κράτησέ το στη ντουλάπα σου σε περίοπτη θέση, ώστε να του δώσεις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να φορεθεί.

Δεύτερη γνώμη

Κάλεσε κάποιον φίλο σου να είναι μαζί σου στην εκκαθάριση ώστε να σε βλέπει όταν δοκιμάζεις τα ρούχα της ντουλάπας σου. Έτσι εξασφαλίζεις μια αντικειμενική άποψη, πράγμα πολύ χρήσιμο ειδικά αν είσαι τύπος που δε πετά τίποτα εύκολα.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Αν δεν είσαι σίγουρη για κάποια αντικείμενα και κανείς δεν είναι διαθέσιμος για να έρθει σπίτι σου, τότε βγάλε φωτογραφία το αντικείμενο και κάνε ένα μικρό poll στο Instagram για το αν πρέπει να το κρατήσεις ή όχι. Αυτά που θα απορριφθούν μπορείς να τα δώσεις σε κάποιον από τους followers που ψήφισαν.

Το παλιό σου T-shirt

Μπλουζάκια και t-shirts που ξεθώριασαν ήρθε η ώρα να τα στείλεις για ανακύκλωση. Βρες τους κατάλληλους κάδους ανακύκλωσης για υφάσματα και είσαι πραγματικά έτοιμη για το απόλυτο declutter της ντουλάπας σου.

Για κρέμασμα

Βρες όμορφες κρεμάστρες και ξεκίνησε να κρεμάς τα ρούχα σου με κριτήριο το χρώμα ή το είδος. Τακτοποίησέ τα στη ντουλάπα σου και έτσι θα μπορείς πιο εύκολα να δεις τι είναι αυτό που σου λείπει, για παράδειγμα ένα καλό σακάκι ή μια μαύρη midi φούστα.

Κόψε τις ετικέτες

Αν έχεις κομμάτια στη ντουλάπα σου που εδώ και καιρό παραμένουν εκεί με τις ετικέτες αγοράς, ας είμαστε ειλικρινείς δε πρόκειται να τα φορέσεις. Προτίμησε να τα δώσεις για ανακύκλωση ή να τα πουλήσεις και να κρατήσεις μόνο ένα δύο που πιστεύεις πως αξίζουν μια ευκαιρία.

Παιχνίδι ισορροπίας

Προσπάθησε να ελέγξεις τι αγοράζεις και τι ξοδεύεις με τον κανόνα ένα για ένα. Πράγμα που σημαίνει ότι αγοράζεις κάτι καινούργιο όταν πραγματικά διώχνεις από τη ντουλάπα σου κάτι που χάλασε/δε σου αρέσει πια/είναι παλιό. Φυσικά αν δεις ένα ρούχο που θα κάνει τη καρδιά σου χτυπήσει, τότε προφανώς και μπορείς να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου.

Δες ακόμα: 6 εναλλακτικοί χώροι αποθήκευσης που θα αφήσουν τη ντουλάπα σου να αναπνεύσει


featured photo: unsplash.com