Όταν ονειρεύεσαι το ιδανικό για εσένα σπίτι, σκέφτεσαι ένα σαλόνι γεμάτο γλάστρες; Ένα μπαλκόνι που πολύχρωμα λουλούδια θα ξεχειλίζουν από τα παρτέρια; Εάν η απάντηση είναι ναι τότε μάλλον είσαι Καρκίνος ή Ταύρος. Τα δύο ζώδια που είναι πολύ υπεύθυνα όταν έχουν στην κατοχή τους φυτά και τα προσέχουν όσο τίποτα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και κάποια ζώδια που, όχι άδικα, είναι γνωστά ως plant killers αφού δεν μπορούν να κρατήσουν στη ζωή ούτε ένα μικρό κάκτο.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου):

Ο φροντιστικός Καρκίνος δεν θα μπορούσε να μην είναι ένα από τα δύο ζώδια που προσέχει όσο τίποτα τα φυτά του. Γνωρίζει τις ανάγκες τους, τα προσέχει και τα προστατεύει, όπως ακριβώς κάνει και με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Θέλει να ευδοκιμούν, να ανθίζουν και να ομορφαίνουν τον προσωπικό του χώρο, αφού για αυτούς το σπίτι τους είναι το ησυχαστήριό τους.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου):

Ο Ταύρος λατρεύει το σπίτι του και να περνάει χρόνο μέσα σε αυτό. Επίσης του αρέσει ο χώρος του να έχει ωραία αισθητική και όμορφη διακόσμηση. Μέσα σε αυτή τη διακόσμηση εντάσσονται και τα φυτά εσωτερικού χώρου που στο σπίτι του είναι πολλά. Απολαμβάνει το τελετουργικό του ποτίσματος, περνάει χρόνο φροντίζοντάς τα. Είναι ένα μέρος της καθημερινής ρουτίνας του που δεν θα το άλλαζε.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου):

Ο Δίδυμος ασχολείται συνεχώς με νέες δραστηριότητες. Κάθε μέρα είναι και μια διαφορετική περιπέτεια μη μπορώντας να έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έτσι, παρόλο που αισθητικά του αρέσουν τα φυτά, δεν μπορεί να τα έχει στον χώρο του. Έχει κάνει πολλές προσπάθειες, αλλά όλες απέτυχαν. Τον αγχώνει πολύ το να έχει κάποιον να φροντίσει και να συμπεριλάβει στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμά του.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου):

Το κλειδί για να ευδοκιμήσουν τα φυτά είναι η δέσμευση. Μια λέξη που σπάνια έχει ένας Τοξότης στο λεξιλόγιό του αφού αγαπάει και αποζητά όσο τίποτα την ελευθερία του. Δεν θέλει να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του, είναι παρορμητικός και δεν θέλει να αλλάξει ζωή μόνο και μόνο για ένα φυτό. Τον ενδιαφέρει κυρίως η προσωπική του ανάπτυξη και πολύ λιγότερο η ανάπτυξη των φυτών.

featured photo: @lizaastark