Εκτός από κατά συρροή plant killer, μπορεί απλά να είναι η πρώτη φορά που θες να βάλεις φυτά στο σπίτι σου. Η ενασχόληση μαζί τους έχει αποδειχθεί σωτήρια για την ψυχική υγεία, ειδικά μέσα στην καραντίνα. Πώς θα σιγουρευτείς, όμως, ότι τα φυτά σου θα καταφέρουν να επιβιώσουν;

Τη λύση θα τη δώσουν τα παρακάτω φυτά που δε χρειάζονται πολλή φροντίδα ούτε πολύ προσπάθεια για να παραμείνουν ζωντανά.

Κυλινδρόφυλλη σανσιβέρια

Τα λεγόμενα snake plants έγιναν διάσημα από τη δεκαετία των ’70s και έκτοτε δεν έλειψαν ποτέ από τα σπίτια μας. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν χρειάζονται πολλά, αρκεί λίγο νερό και να βρίσκονται σε φωτεινό χώρο. Τι μπορεί να πάει λάθος σε αυτό;

Μικρή μονστέρα / φιλόδενδρο

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Naomi (@plantsanddpages)

Η μονστέρα οποιουδήποτε μεγέθους είναι η απόδειξη ότι τα “εύκολα” φυτά δεν σημαίνει ότι είναι και βαρετά. Eίναι ιδανικό για οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, καθώς καταφέρνει να επιβιώσει και με ελάχιστο φως. Όσο για το νερό, θα την ποτίσεις μόνο όταν δεις την επιφάνεια του χώματος να ξεραίνεται.

Αράχνη

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Manchester Jungle (@mcr_jungle)

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου έχουν φέρει δώρο οι φίλοι σου ένα φυτό αράχνη – γιατί ξέρουν τη σχέση σου με τα φυτά. Mε έμμεσο φως και λίγο νερό μπορεί να μεγαλώσει και να σου δώσει ακόμη περισσότερα φυτά, για τα οποία φυσικά θα χρειαστείς και περισσότερες γλάστρες.

Πόθος

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Cecilia 🌱 (@theplantladycecilia)

Το πιο δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου, δεν κατέκτησε τυχαία αυτή τη θέση. Αν ζηλεύεις τις εσωτερικές “ζούγκλες” των σπιτιών στο Pinterest, θα ξαφνιαστείς αν σου πούμε ότι μπορείς να τις δημιουργήσει με λιγοστή προσπάθεια. Όντας αναρριχώμενο φυτό, μπορεί να επιβιώσει ακόμη και υπό σκιά και με λιγοστό νερό κάθε φορά που το χώμα του στεγνώνει εντελώς.

Αγλαόνημα

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Chicago Gardener (@chicagogardener)

Εκτός από το ότι πρόκειται για το πιο φωτογενές φυτό, είναι και το πιο ιδανικό για αρχάριους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην το φέρεις σε επαφή άμεσα με το φως του ήλιου και να το ποτίζεις αραιά, όταν το περισσότερο χώμα έχει στεγνώσει. Το χειμώνα, μάλιστα, τα ποτίσματα θα αραιώσουν ακόμη περισσότερο.

Αλόη

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Rachel Smith (@accio.essentials)

Μία αλόη είναι πάντοτε χρήσιμη σε ένα σπίτι γιατί, εκτός από instagrammable φυτό, είναι και ιδιαίτερα χρήσιμη σε καψίματα και μικροτραυματισμούς. Αρκεί να κόψεις ένα ώριμο φύλλο της και να το ακουμπήσεις στην ερεθισμένη περιοχή. Τις υπόλοιπες μέρες δε χρειάζεται να ασχοληθείς καν μαζί της. Αρκεί να είναι σε ένα φωτεινό μέρος και να της ρίχνεις ελάχιστο νερό κάθε 15-20 μέρες.

Κάκτος ζέβρα

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Plentiful Plants (@plentifulplants_)

Αν βαρέθηκες τα απλά κακτάκια, η ζέβρα είναι ένα ιδανικό update για τον χώρο σου. Μοιάζει το ιδανικό φυτό ακόμη και για το γραφείο σου, καθώς δεν νοιάζεται για το φως, παρά μόνο για ελάχιστο νερό όταν πια έχει στεγνώσει. Όσο για το όνομα “ζέβρα”, μια ματιά αρκεί να καταλάβεις το γιατί.

featured image: @Elisall