Η αστρολογία είναι μια υπόθεση, που έχει διχάσει τον κόσμο. Υπάρχουν αυτοί που δεν πιστεύουν καθόλου σε αυτά και τα κοροϊδεύουν, υπάρχουν όμως και οι φανατικοί, που ακολουθούν πιστά τις προβλέψεις.

Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν είσαι φαν της αστρολογίας, μπορείς να τα παρακολουθείς και να ακολουθείς κάποιες συμβουλές, ειδικά στα θέματα σχέσεων.

Εδώ υπάρχει ολόκληρη επιστήμη, που βασίζεται στην συμβατότητα των στοιχείων του κάθε ζωδίου. Υπάρχουν τέσσερα βασικά στοιχεία, η Φωτιά, η Γη, ο Αέρας και το Νερό, τα οποία εκδηλώνονται μέσα από τα ζώδια.

Πιο συγκεκριμένα, τα ζώδια της Φωτιάς είναι οι Κριοί, οι Λέοντες και οι Τοξότες. Της Γης είναι οι Ταύροι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι. Του Αέρα είναι οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι. Και του Νερού είναι οι Καρκίνοι, οι Σκορπιοί και οι Ιχθύς.

Αυτή είναι η βάση λοιπόν, πάνω στην οποία φαίνεται αν κάποιος ταιριάζει με κάποιον άλλο. Οι άνθρωποι που νιώθουν πιο άνετα μεταξύ τους και γενικά, ταιριάζουν σε πολλά πράγματα είναι αυτοί που έχουν το ίδιο στοιχείο.

Για παράδειγμα, όσοι έχουν τη Φωτιά ως στοιχείο, τα πάνε καλύτερα με αυτούς της Φωτιάς. Προκύπτει λοιπόν, ένα σχήμα συμβατότητας κάπως έτσι: Φωτιά-Φωτιά, Νερό-Νερό, Γη-Γη, Αέρας-Αέρας, Φωτιά-Αέρας, Γη-Νερό.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Astrology (@astropedia.gr)

Η εξήγηση

Αυτό συμβαίνει για τα ζώδια του ίδιου στοιχείου, που μοιράζονται δηλαδή την ίδια βάση. Έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και το ίδιο ταμπεραμέντο. Καταλαβαίνουν κι επικοινωνούν καλύτερα ο ένας με τον άλλο.

Για παράδειγμα, ένας Παρθένος, ο οποίος είναι γειωμένος  και θέλει να πατάει στη γη, θα αρχίσει να ασφυκτιά δίπλα σε έναν Τοξότη, ο οποίος είναι ονειροπαρμένος και γεμάτος ενέργεια.

Ή ένα ζώδιο του Νερού δεν μπορεί να συμβαδίσει με ένα ζώδιο της φωτιάς, καθότι τα στοιχεία τους είναι αντίθετα κι ασυμβίβαστα.

Ωστόσο, στη συμβατότητα παίζουν ρόλο -αστρολογικά πάντα- και οι προσωπικοί πλανήτες. Ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης επηρεάζουν πολύ την προσωπικότητα του ανθρώπου. Κυρίως μάλιστα, επηρεάζουν το υποσυνείδητο και αυτό αντανακλάται στις πράξεις μας.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Astrology (@astropedia.gr)

Η συναστρία

Κι αφού εξηγήσαμε τα βασικά, θα πάμε και σε κάτι πιο εξειδικευμένο.

Αν θέλεις λοιπόν, μια ανάλυση σε βάθος, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τη συναστρία. Η συναστρία είναι η τεχνική, που αναλύει πιο επισταμένα τα ωροσκόπια των ενδιαφερομένων και εξάγει συμπεράσματα σε σχέση με την ποιότητα και τη διάρκεια της σχέσης.

Το βασικό στοιχείο είναι ο γενέθλιος χάρτης, ο οποίος  απεικονίζει τη θέση των πλανητών και των αστρικών σωμάτων την ακριβή ώρα και μέρα, καθώς και τον τόπο της γέννησής σου.

Με βάση λοιπόν, αυτό γίνονται συγκρίσεις των θέσεων και των όψεων. Αν δηλαδή, ένας συγκεκριμένος πλανήτης σε σένα είναι σε αντίθετη τροχιά από αυτόν τ@ συντρόφου σου, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει ασυμβατότητα σε ένα συγκεκριμένο τομέα.

Η πραγματικότητα

Ωστόσο, τα ζώδια λειτουργούν συμβουλευτικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σε αποτρέψουν.

Το ότι μπορεί να βρεις κάποιον, που ζωδιακά να μην ταιριάζετε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τ@ν χωρίσεις. Ίσα-ίσα στην αστρολογία η συμβατότητα είναι μια υπόθεση πολύ προσωπική και εξειδικευμένη. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, που μόνο ένας αστρολόγος ξέρει και γνωρίζει να απαντήσει.

Άλλωστε, η πραγματική ζωή είναι στη γη κι όχι στα αστέρια.