Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί γιατί τα ερωτικά σου κάνουν κύκλους; Γιατί ερωτεύεσαι ανθρώπους που μοιάζουν. Γενικά, υπάρχει μια τάση οι ερωτικοί σου σύντροφοι να μοιάζουν με τους πρώην σου.

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου το Τορόντο, κατέληξε πως όλοι έχουμε έναν συγκεκριμένο τύπο σε ό,τι έχει να κάνει με τα ερωτικά μας. 

Πριν αρχίσεις να απελπίζεσαι, δες την εξήγηση της αστρολογίας πάνω στο ότι οι νέοι σύντροφοί σου σού θυμίζουν τους πρώην σου. Υπάρχουν κάποιες όψεις του ωροσκοπίου σου που μπορεί να σχετίζονται.

Ο Νότιος Δεσμός σου

Είναι φυσιολογικό να σε τραβάει ένας τύπος ανθρώπων, αφού έτσι νιώθεις οικεία. Σύμφωνα με την αστρολογία, αυτό μπορεί να οφείλεται στον Νότιο Δεσμό σου. Ο Νότιος Δεσμός αφορά το παρελθόν. Σχετίζεται με παιδικά τραύματα. Θέσεις όπως ο Αιγόκερως είναι πιθανό να προκαλούν κύκλους στα ερωτικά, γιατί δεν καταφέρνουν να φέρουν ετοιμότητα για νέες εμπειρίες, αν τα τραύματα του παρελθόντος δεν έχουν επουλωθεί.

Οι Οίκοι σου

Υπάρχουν 12 Οίκοι σε κάθε αστρολογικό χάρτη και ο καθένας σχετίζεται με ένα ζώδιο. Κάθε οίκος αντιπροσωπεύει το πού δίνουμε την προσοχή μας, τα θέματα και τις δυνάμεις μας, καθώς και γεγονότα της ζωής μας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ερωτικά μας, το βάρος πέφτει στον όγδοο Οίκο. Στο μεταξύ, επειδή τα γεγονότα της παιδικής μας ηλικίας διαμορφώνουν κατά πολύ την κουλτούρα μας στη σχέση, και ο τέταρτος Οίκος παίζει τον ρόλο του.

Το ζώδιό σου

Υπάρχουν ζώδια τα οποία δεν ταιριάζουν με το δικό σου. Για παράδειγμα, και ο Υδροχόος και ο Τοξότης δίνουν μεγάλη αξία στην ανεξαρτησία τους, άρα καταλαβαίνουν ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Τα ζώδια του νερού, Σκορπιός και Ιχθύς, δίνουν βάση στα συναισθήματα, οπότε νιώθουν το ένα το άλλο. Έτσι, είναι λογικό να σε τραβούν παρόμοιοι άνθρωποι, γιατί πολύ απλά νιώθεις πως σε καταλαβαίνουν.

Ο Άρης σου

Ένας αστρολόγος θα κοιτάξει τον Άρη σου και την Αφροδίτη σου για να καταλάβει τι είδους άνθρωποι σε ελκύουν. Ίσως και τη Σελήνη σου. Επίσης, αν έχεις δύσκολες όψεις του Ποσειδώνα, ίσως σε τραβούν άνθρωποι με εθισμούς. Επίσης, αν έχεις Πλούτωνα στον Άρη, ίσως ερωτεύεσαι ανθρώπους εθισμένους στον έρωτα. Ευτυχώς, το γεγονός ότι κάποια πράγματα είναι γραμμένα στον χάρτη σου, δεν σημαίνει ότι είσαι καταδικασμένη και δεν μπορούν να αλλάξουν. Τη στιγμή που θα αποφασίζεις πως θα αλλάξεις τον εαυτό σου, το πετυχαίνεις κιόλας. Η αστρολογία δεν είναι μοίρα. Είναι απλά τάσεις. Και τις τάσεις τις αλλάζεις.

featured image: Thought Catalog