Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες φορές αισθάνεσαι παντοδύναμος και πως μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αισθάνεσαι λίγο σαν “Θεός¨.

Και εδώ θα δεις τι σχέση έχει το δικό σου ζώδιο με τη μυθολογία!

Κριός: Άρης, ο θεός του Πολέμου

Στην ελληνική μυθολογία, ο Άρης είναι ο γιος του Δία και της Ήρας. Είναι ο θεός του πολέμου και αντιπροσωπεύει τις βίαιες πτυχές της μάχης. Ο Κριός είναι άθικτος, πολύ παθιασμένος και γνωστός για τη σωματική του δύναμη.

Ταύρος: Αφροδίτη, η θεά της αγάπης και της ομορφιάς

Η θεά της αγάπης και ομορφιάς ήταν η Αφροδίτη. Λέγεται ότι η ομορφιά της ήταν αυτή που πυροδότησε την αντιπαλότητα μεταξύ των θεών. Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της αγάπης, της ομορφιάς και της ευχαρίστησης. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως ο Ταύρος αισθάνεται συχνά ευλογημένος.

Δίδυμοι: Αθηνά, η θεά της σοφίας 

Η Αθηνά ήταν μια πολύπλευρη θεά, που αντιπροσωπεύει τη σοφία, το θάρρος, την έμπνευση, τη δύναμη και πολλά άλλα. Μερικοί λένε ότι βγήκε από το μέτωπο του Δία αφού είχε έναν τεράστιο πονοκέφαλο. Αυτό εξηγεί και το γιατί ο Δίδυμος είναι ένα ψυχικά φορτισμένο ζώδιο.

Καρκίνος: Άρτεμις, η θεά του φεγγαριού και της άγριας φύσης

Κόρη του Δία, η Άρτεμις είναι η θεά του φεγγαριού και του κυνηγιού. Είναι η προστάτιδα των μικρών παιδιών και απεικονίζεται ως κυνηγός που φέρει τόξο και βέλος. Ο Καρκίνος είναι επίσης ο προστάτης όλων και πολλοί πιστεύουν πως μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα.

Λέων: Απόλλωνας, ο θεός του Ήλιου και το Φωτός

Ο Απόλλωνας ήταν ο θεός του ήλιου, του φωτός, της μουσικής, της ποίησης και της γνώσης. Η μυθολογία λέει ότι ο Απόλλωνας ήταν γνωστός για τη διασκέδαση των υπολοίπων θεών με μελωδίες που έπαιζε στη χρυσή λύρα του. Ο Λέων είναι ο διασκεδαστής του ζωδιακού κύκλου, όπως και ο Απόλλωνας! Είναι ζεστός, στοργικός και χαρισματικός.

Παρθένος: Δήμητρα, η θεά των σιτηρών και της γεωργίας

Η Δήμητρα ήταν η θεά της συγκομιδής και της γονιμότητας της γης. Η αρχαία παράδοση λέει ότι αποκάλυψε την τέχνη τής καλλιέργειας και της χρήσης του καλαμποκιού σε όλη την ανθρωπότητα. Ταυτίζεται με τον Παρθένο αφού είναι επίσης το ζώδιο της υγείας και της καλής διατροφής.

Ζυγός: Ήρα, η θεά των γυναικών και του γάμου

Η βασίλισσα των θεών του Ολύμπου, η Ήρα είναι γνωστή ως η θεά του γάμου και της γέννησης. Μερικοί λένε ότι ήταν ζηλιάρα, καθώς πολεμούσε συνεχώς με τον Δία για τις προσωπικές του υποθέσεις. Όπως και ο Ζυγός, η θεά Ήρα είναι μια αναπαράσταση της δικαιοσύνης και των σχέσεων. Ο Ζυγός είναι επίσης το ζώδιο που διέπει το γάμο και τη συντροφικότητα.

Σκορπιός: Κάλι, η θεά του θανάτου και της σεξουαλικότητας

Η Κάλι είναι μια από τις πιο περίπλοκες θεές της Ινδουιστικής θρησκείας. Είναι γνωστή ως η θεά του θανάτου και της σεξουαλικότητας, κάτι που ταιριάζει με τον Σκορπιό, το ζώδιο της δημιουργίας και της καταστροφής.

Τοξότης: Δίας, ο θεός του ουρανού

Ο Δίας είναι ο θεός του ουρανού και αναφέρεται επίσης ως ο βασιλιάς των θεών. Το βέλος του Δία ισοδυναμεί με το βέλος του Τοξότη. Ο Δίας είναι επίσης ο πλανήτης της επέκτασης. Ό,τι αγγίζει ο Δίας αναπόφευκτα γίνεται μεγαλύτερο. Είναι λογικό ότι ο θεός του Τοξότη θα ήταν ο πιο επιβλητικός από όλους!

Αιγόκερως: Περσεφόνη, η βασίλισσα του Κάτω Κόσμου

Η θεά Περσεφόνη ήταν κόρη της Δήμητρας και βασίλισσα του κάτω κόσμου. Συχνά απεικονίζεται ως μια νεαρή θεά που κρατάει δεμάτια από σιτάρι και μια φλεγόμενη δάδα. Υπάρχει τόσο μεγάλη εσωτερική σύγκρουση που ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία του Αιγόκερου.

Υδροχόος: Προμηθέας, ο θεός της Προνοίας

Όπως ο Υδροχόος, ο θεός Προμηθέας ήταν κάπως “αντάρτης” και οραματιστής. Οι ικανότητές του ήταν επίσης παρόμοιες με αυτές του κυβερνήτη του Υδροχόου, του Ουρανού. Ο Υδροχόος είναι ένα επαναστατικό ζώδιο που επικεντρώνεται στην προοδευτική και φουτουριστική σκέψη.

Ιχθύς: Ιστάρ, η θεά της γονιμότητας και της αγάπης

Η Ιστάρ μερικές φορές αναφέρεται ως η θεά της γονιμότητας. Η ενέργεια της Ιστάρ είναι μεταβλητή και αντιφατική. Όπως και οι Ιχθύς! Είναι περίπλοκη, αγαπάει άνευ όρων και βοηθάει όποιον το έχει ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιο είναι το δικό σου μάντρα με βάση το ζώδιό σου