Τα βιβλία, εκτός από αγαπημένο ritual και έμπνευση, αποτελούν και ιδανική διακοσμητική προσθήκη σε έναν χώρο. Τα καλά νέα είναι πως ακόμα και αν δεν έχει μείνει χώρος στη βιβλιοθήκη σου για άλλα βιβλία, εσύ μπορείς να συνεχίσεις να επενδύεις. Απλά θα τα διακοσμήσεις σε κάποιο ή σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

Ορίστε έξι δημιουργικοί και cool τρόποι να διακοσμήσεις το σπίτι σου με βιβλία.

Σε συνδυασμό με λουλούδια στο coffee table

Confusões em Série

Ένας από τους βασικούς λόγους που είναι τόσο cool η διακόσμηση με βιβλία, είναι ότι ο χώρος είναι πάντα Insta-ready. Αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο όταν συνδυάσεις τα βιβλία μαζί με άλλα stylish αξεσουάρ, όπως τα λουλούδια. Τα λουλούδια, όπως και τα βιβλία, δίνουν μια γειωμένη αυθεντικότητα στον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται περισσότερο cozy και λιγότερο επιτηδευμένος.

Δίπλα στο κρεβάτι

ELLE Decoration

Αν η βιβλιοθήκη σου έχει γεμίσει, δεν πειράζει. Το κομοδίνο σου είναι μια ιδανική επιλογή για αυτή την περίπτωση. Αν βέβαια υπάρχει χώρος δίπλα στο κρεβάτι σου για ένα μεγαλύτερο έπιπλο, ακόμα καλύτερα. Μπορείς εκεί να μαζέψεις όλα τα βιβλία που θεωρείς ότι ιδανικά διαβάζονται πριν τον ύπνο. Πρόσθεσε και κάποιο stylish λαμπατέρ, φυτά και αγαπημένες φωτογραφίες και θα έχεις την πιο δημιουργική και inspiring γωνία του σπιτιού ακριβώς δίπλα στο μαξιλάρι σου.

Στο χολ

Modern Console Tables

Τα βιβλία σου είναι ένας από τους ιδανικότερους τρόπους να δώσεις χαρακτήρα στο χολ σου, που συνήθως είναι από τους πιο “αδικημένους” χώρους ενός σπιτιού. Ένα γραφείο ή μια ραφιέρα ή πάγκος σε χαμηλό ύψος είναι μια καλή επιλογή. Τοποθέτησε εκεί τα βιβλία σου που είναι πιο βαριά και έχουν κάποια από τα ομορφότερα εξώφυλλα. Ολοκλήρωσε τη διακόσμηση με έναν καθρέφτη και ετοιμάσου να νιώθεις εμπνευσμένη από την πρώτη στιγμή που θα μπαίνεις στο σπίτι.

Ως βάση

Therese Pettersen – Blogg

Μια πολύ stylish χρήση των βιβλίων είναι ως βάση για να ανυψώσεις ένα αντικείμενο. Μπορείς να κάνεις μια σύνθεση από κάποια βιβλία σε κοντινές αποχρώσεις και να τα χρησιμοποιήσεις ως βάση για ένα φυτό, ένα κερί ή ένα ιδιαίτερο αντικείμενο του σπιτιού σου.

Απευθείας στο πάτωμα

Baca

Η συλλογή σου θα δείχνει τέλεια στο πάτωμα, σαν πραγματική τέχνη. Μπορείς να κάνεις μια μείξη με φυτά, παλιά notebooks και άλλα vintage αντικείμενα ή πράγματα που έχεις κρατήσει από την παιδική σου ηλικία. Θα δώσουν μια fresh αισθητική στον χώρο σου δημιουργώντας ένα αυθόρμητο και boho αποτέλεσμα.

Στο μπάνιο

Home Design Interior

Μπορεί να μη σου περνούσε ποτέ από το μυαλό αλλά αν δεν υπάρχει άλλος χώρος στη βιβλιοθήκη σου, τα βιβλία σου μπορούν να φιλοξενηθούν και στο μπάνιο. Όχι απλώς θα σου δώσουν λίγο έξτρα χώρο και θα αφήσουν τα ράφια σου να αναπνεύσουν, αλλά θα δώσουν και ένα πολύ καλόγουστο αποτέλεσμα. Μπορείς αν τα διακοσμήσεις εκεί με κάθε τρόπο, αρκεί να προσέξεις να μείνουν μακριά από το νερό, τους ατμούς και γενικά να είναι ασφαλή.

Δες ακόμα:

6 τρόποι να μετατρέψεις τη βιβλιοθήκη στο πιο ενδιαφέρον spot του σπιτιού σου

11 βιβλία που κάθε μαμά πρέπει να διαβάσει