Εναλλακτικές ιδέες για τη βιβλιοθήκη σου εμπνευσμένες από τη σχεδιάστρια Cortney Novogratz, που είναι η πλέον κατάλληλη για το συγκεκριμένο task, μιας και οι ιδέες τις για τις βιβλιοθήκες φεύγουν πέρα από μερικές σειρές από ορθογώνια ράφια.

Βιβλιοθήκες με μήνυμα

Μια βιβλιοθήκη της οποίας το σχήμα θα είναι μια λέξη ταιριαστή με το δωμάτιο είναι μια πολύ πρωτότυπη ιδέα. Μια βιβλιοθήκη EAT για την κουζίνα ή MAKE για το δωμάτιο των παιδιών με τα βιβλία τοποθετημένα σε ανορθόδοξες γωνίες και πλευρές, κάνουν τη διαφορά και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες.

COURTESY OF CORTNEY NOVOGRATZ

Μην κολλάς μόνο σε ορθογώνια ή τετράγωνα σχήματα

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι όλα τα ράφια πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια, αλλά αυτό επικρατεί. «Τόλμησε να κάνεις μια κυκλική βιβλιοθήκη ή αν έχεις ξυλουργό που τον εμπιστεύεσαι, ζήτα του να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό, είτε πρόκειται για μια καρδιά είτε για οποιοδήποτε άλλο σύμβολο», προτείνει η Cortney στο House Beautiful.

Βάλε ένα χαρτί/ταπετσαρία/ανθεκτικό υλικό στο πίσω μέρος των όχι γεμάτων ραφιών για μια ποπ πινελιά

«Η ταπετσαρία στο πίσω μέρος ενός ραφιού θα κάνει τα βιβλία ξεχωρίζουν», λέει η Cortney. «Δεν χρειάζεται να καλύψεις όλη τη βιβλιοθήκη. Μόνο το πίσω μέρος και πραγματικά θα κάνει τη διαφορά» εξηγεί.

COURTESY OF CORTNEY NOVOGRATZ

Μη χρησιμοποιείς τους προβλέψιμους βιβλιοστάτες

Η Cortney, αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί ασυνήθιστα αντικείμενα ενώ διακοσμεί και συχνά θεωρεί περιορισμό τη χρήση προβλέψιμων υλικών και πραγμάτων. «Οι βιβλιοστάτες είναι πολύ προβλέψιμοι. Χρησιμοποίησε εναλλακτικά αντικείμενα για την ίδια δουλειά, πράγματα που αντανακλούν την προσωπικότητά σου όπως κεραμικά, μεταλλικά αγάλματα κλπ.», λέει.

Γέμισε τους άδειους τοίχους με ράφια

Πολλές φορές για την αποθήκευση των βιβλίων επικεντρώνεσαι στην αγορά μιας βιβλιοθήκης που θα πιάσει πολλή χώρο και δεν εξετάζεις το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτείς τους άδειους τοίχους του δωματίου ή του διαδρόμου σου, βάζοντας μεμονωμένα ράφια τα οποία μπορεί εύκολα να γίνουν decoration spots του σπιτιού σου, περιέχοντας εκτός από βιβλία, prints,διακοσμητικά από τα ταξίδια σου, την αγαπημένη σου τσάντα ή το άρωμά σου.

COURTESY OF CORTNEY NOVOGRATZ

Μη γεμίζεις τα ράφια απλά και μόνο για να τα γεμίσεις

«Πολλοί νομίζουν ότι όσο περισσότερα τόσο καλύτερα, αλλά νομίζω ότι ισχύει το αντίθετο», εξηγεί η Cortney. Η επαγγελματική συμβουλή της για ένα ράφι είναι να μην γεμίσει τελείως. Διάλεξε τα βιβλία που σημαίνουν για εσένα περισσότερα και τα υπόλοιπα μπορείς να τα βάλεις κάπου αλλού όπως στην αποθήκη. Ιδανικά γέμιζε το 80 τοις εκατό του ραφιού αφήνοντας το υπόλοιπο κενό, έτσι συνολικά η βιβλιοθήκη δεν θα φαίνεται υπερβολικά γεμάτη.