Στο negging, το νέο trend στο dating, πλέον οι ρόλοι αντιστρέφονται. Τώρα δεν λες κάτι απότομο για να απορρίψεις ένα αγενές ή άκομψο φλερτ, αλλά για να φλερτάρεις και να διεκδικήσεις αυτόν που σε ενδιαφέρει. To negging είναι μια πράξη συναισθηματικής χειραγώγησης, κατά την οποία κάποιος σε προσβάλλει με ένα κομπλιμέντο για να υπονομεύσει την αυτοπεποίθησή σου.

Σύμφωνα με την dating coach Ali (@findingmrheight), εφαρμόζοντας αυτήν την τακτική ξεκινάς μειώνοντας τον άλλο, προκειμένου να νιώσει κατώτερος από σένα και να αποκτήσεις εσύ περισσότερη αξία στο μυαλό του, άρα και να ενθουσιαστεί στη συνέχεια όταν εσύ τελικά θα τον προσεγγίσεις. Αρκετά τοξικό; Ναι!

@findingmrheight How to spot negging in a profile: part 1. #negging #datingappadvice #pickupartist ♬ original sound – Ali – Dating Coach

Στο negging, ατάκες του στιλ «Δεν περίμενα ποτέ να βγω με κάποιον σαν εσένα» ή «Είμαι πολύ επιλεκτικός, μη νιώσεις άσχημα αν δεν σου απαντήσω» χρησιμοποιούνται συνέχεια στην προσπάθεια του άλλου να νιώσει καλύτερα για τον εαυτό του και να ξεχωρίσει.

Negging: Το νέο τοξικό dating trend
©Pexels/@ Ketut Subiyanto

Τακτικές σαν αυτές όμως, δεν έχουν θέση σε έναν υγιή τρόπο διεκδίκησης. Τα red flags πολλές φορές μπορεί να μην είναι ορατά γνωρίζοντας κάποιον στο διαδίκτυο, όμως στην περίπτωσή του negging η κόκκινη σημαία κυματίζει περήφανα από χιλιόμετρα μακριά και καλό θα ήταν να την αποφύγεις όσο ακόμα είναι νωρίς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήνεις τους άλλους να σε μειώνουν, μόνο και μόνο για να νιώσουν καλύτερα για τον εαυτό τους.

Περιμένουμε το επόμενο trend στο dating, κάποιο που δεν θα είναι τοξικό και θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα για τον εαυτό μας.