Σχεδιασμένες ως ένα πρόσθετο βήμα για να προσδώσουν υγρασία, λάμψη, δύναμη και να βελτιώσουν την ελαστικότητά των μαλλιών, οι μάσκες περιποίησης μπορούν να αποκτήσουν, επάξια, cult status. Αρκεί να αναλογιστούμε τις αγαπημένες μας μάσκες μαλλιών Olaplex No.8, Philip Kingsley Elasticizer και Briogeo Don’t Despair, Repair! Deep Conditioning Mask.

Ωστόσο, αν εφαρμόζεις τη μάσκα απευθείας σε βρεγμένα μαλλιά, μετά το ντους, μπορεί να μην έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται στο ότι η αποτελεσματικότητα της μάσκας μαλλιών συνδέεται άμεσα με το πόσο καλά μπορεί να διεισδύσει στο στέλεχος της τρίχας. Έτσι, τα μαλλιά που είναι ήδη εντελώς κορεσμένα με νερό θα μπορέσουν να απορροφήσουν λιγότερο προϊόν.

Η λύση; Μια ταπεινή πετσέτα.

Πώς βοηθάει η πετσέτα;

Όπως αναφέραμε, όλα εξαρτώνται από το πόσο η μάσκα μπορεί να διαποτίσει τα μαλλιά. Αν τα μαλλιά είναι πολύ βρεγμένα, θα διαπεράσει το προϊόν σε μικρότερο βαθμό. Έτσι, δεν θα δεις τα αποτελέσματα που ποθείς και περιμένεις. Γι’ αυτό ένα γρήγορο στέγνωμα με πετσέτα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το άλλο που κάνει τη διαφορά είναι και ο τρόπος με τον οποίο διασκορπίζεις τη μάσκα σε όλα τα μαλλιά. Για καλύτερα αποτελέσματα, άπλωσε τη στα μέσα και στις άκρες, γλιστρώντας την παντού.

Ακόμα, η χρήση μάσκας πριν το στέγνωμα με το πιστολάκι, βελτιώνει το αποτέλεσμα του τελικού look. Ο λόγος είναι απλός. Η αύξηση της υγρασίας στα μαλλιά ή η ενδυνάμωση της τρίχας, λόγω της μάσκας, προσφέρει άμεσα ένα καλύτερο στέγνωμα και κάνει τα μαλλιά πιο ήπια.

Έτσι, για πιο υγιή μαλλιά, με περισσότερο όγκο και κίνηση, στέγνωσε τα απαλά με μια πετσέτα πριν εφαρμόσεις τη μάσκα!