Το απίστευτο μυθιστόρημα του Adam Kay βρέθηκε για καιρό στα κεντρικά ράφια οποιουδήποτε βιβλιοπωλείου γνωρίζεις. Ο συγγραφέας μάς είχε προειδοποιήσει ότι Αυτό θα Πονέσει, κι όντως έτσι έγινε. Ωστόσο, η ιστορία του κατάφερε να μας κάνει να πονέσουμε τόσο από τα γέλια, όσο και από τα κλάματα.

Το This Is Going to Hurt είναι εν μέρει το προσωπικό ημερολόγιο του Adam Kay

Ο ίδιος πέρασε 6 χρόνια από τη ζωή του ως εκπαιδευόμενος γιατρός στα κρατικά νοσοκομεία της Αγγλίας και έζησε μερικές από τις πιο τραγελαφικές καταστάσεις. Όλες αυτές τις αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο στο βιβλίο του και όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το βιβλίο έρχεται σε μερικές ημέρες στη μικρή οθόνη.

Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα ήταν να βρει τον άνθρωπο που θα ενσαρκώσει τον ίδιο στην οθόνη. Φαίνεται πως ένας ηθοποιός όπως ο Ben Whishaw ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνε. Με το χαρακτηριστικό ψυχρό, βρετανικό βλέμμα, ο Whishaw στο trailer της νέας σειράς μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει ακριβώς από τις σελίδες του βιβλίου. Όπως ανέφερε μάλιστα και ο Adam Kay, ο ηθοποιός τον βοήθησε αρκετά και στο να μετατρέψουν το συγκεκριμένο βιβλίο σε τηλεοπτικό σενάριο.

Πώς είναι να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή της γυναικολογικής και μαιευτικής πτέρυγας ενός νοσοκομείου;

Πολύωρες βάρδιες, έκτακτα περιστατικά, φωνές, απαίσια αφεντικά και αίμα, αίμα, αίμα. Έτσι φαίνεται να μοιάζει μία φυσιολογική μέρα για τον Adam Kay. Οι αμέτρητες γέννες καθημερινά και οι ασθενείς που περιμένουν μέχρι και το τέρμα του διαδρόμου, είναι μερικά από αυτά που πυροδοτούν τα σαρκαστικά σχόλια και τον κυνισμό του αφηγητή.

Αν κρίνουμε από το trailer, η σειρά έχει καταφέρει να μείνει αρκετά πιστή στην ατμόσφαιρα που ήθελε να δημιουργήσει το βιβλίο. Ξέρουμε ήδη ότι ο Ben Whishaw θα σπάσει πολλές φορές το 4ο τείχος, θα μας απευθύνει τον λόγο, ενώ παράλληλα με τη δράση θα ακούμε τη δική του αφήγηση σε voice-over. Αν δεν είναι όλα αυτά τα συστατικά μίας πολύ επιτυχημένης σειράς, τότε ποια είναι;