Κάθε set ασκήσεων στην προπόνηση ενδυνάμωσής σου στο γυμναστήριο περιλαμβάνει κάποιες επαναλήψεις (αλλιώς repetitions ή reps). Αυτές αποτελούν βασικά μέρη της. Ωστόσο, υπάρχει ένα μυστικό, για να δυναμώσεις πιο γρήγορα τον κάθε μυ. Ποιο είναι αυτό; Η 1 ½ επανάληψη!

Η συγκεκριμένη μέθοδος ουσιαστικά αφορά το να κάνεις το δεύτερο μέρος μιας κίνησης δύο φορές προτού επιστρέψεις στην αρχική σου θέση. Για παράδειγμα, αν κάνεις squat, θα πρέπει, αφού κάνεις το κάθισμα, να σηκωθείς ελάχιστα και να το επαναλάβεις πριν ολοκληρώσεις την άσκηση.

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια έχει πολλά οφέλη. Το σημαντικότερο είναι ότι επιταχύνει την ανάπτυξη των μυών. Σε μια πλήρη επανάληψη, υπάρχει πάντα ένας πρωταρχικός μυϊκός μηχανισμός ή ένας μυς που δουλεύει περισσότερο. Με την προσθήκη του ½, μπορείς να μεγιστοποιήσεις την ένταση. Επίσης, να μένεις πιο σταθερή μεταξύ των βασικών κινήσεων. Με λίγα λόγια οι μύες που έχουν σχεδιαστεί, για να μεταφέρουν βαριά φορτία και οι μύες που έχουν δημιουργηθεί για τη σταθεροποίηση του σώματός σου, λειτουργούν ως ομάδα.

Τα 10 απαραίτητα για τον σάκο του γυμναστηρίου αν είσαι οπαδός του minimal

Αυτή η τεχνική μπορεί να προστεθεί σε κάθε άσκηση, ώστε να είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Μπορείς όμως να διαβάσεις και πιο κάτω, πως θα εκτελέσεις 3 ασκήσεις, για να ξεκινήσεις.

1 ½ Jump Squat

Αρχικά, στέκεσαι με όλο σου το βάρος πίσω στις φτέρνες. Στη συνέχεια, μετατόπισέ το στα δάχτυλα των ποδιών σου και κάνε ένα squat jump. Έπειτα, κάνε ένα squat. Από αυτή τη θέση, ανασήκωσε το σώμα σου ελαφρά μέχρι τη μέση, πριν επιστρέψεις στην αρχική σου θέση.

1 ½ Suitcase Squat

Έχεις πάλι το βάρος σου στις φτέρνες, τους ώμους κάτω και κρατάς έναν αλτήρα σε κάθε πλευρά του σώματός σου. Κάνεις ένα squat. Μετά έρχεσαι μέχρι τη μέση προς τα πάνω και ξαναχαμηλώνεις. Στο τέλος, επιστρέφεις στην αρχική θέση.

1 ½ Push-Up

Ξεκινάς με plank και χαμηλώνεις με το στήθος σε ένα full push-up. Από εκεί ανεβαίνεις ελάχιστα μέχρι τη μέση της κίνησης, χρησιμοποιώντας του μύες του πυρήνα του κορμού. Ολοκληρώνεις την άσκηση ερχόμενη πίσω στην αρχική θέση σανίδας.

Δες ακόμα:

Τι γίνεται όταν σου αρέσει να είσαι σε φόρμα αλλά σιχαίνεσαι το γυμναστήριο

featured image: MyDomaine