Υποπτεύεσαι πως ο σκύλος σου έχει γρίπη; Διάβασε παρακάτω τα συμπτώματα και δες αν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να τηλεφωνήσεις στον κτηνίατρό σου.

Ρινική συμφόρηση

Ένα σύμπτωμα που ένας άρρωστος σκύλος εμφανίζει από νωρίς είναι παχύρρευστα, κίτρινα ή πρασινωπά ρυνικά υγρά. Αυτό ενδέχεται να το εντοπίσεις από την αρχή και να κρατήσει μέχρι και τρεις εβδομάδες.

Απώλεια όρεξης

Δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο εκ πρώτης όψεως. Αρκετά σκυλιά μπορεί να μη φάνε το γεύμα τους κάποιες φορές. Ωστόσο, η απώλεια όρεξης μπορεί να αποτελέσει και red flag ενός πιο σοβαρού θέματος υγείας. Αν συνοδεύεται και από άλλα σημάδια ασθένειας και κρατήσει κάποιες μέρες, τηλεφώνησε στον κτηνίατρό σου.

Τρέμουλο

Το τρέμουλο συχνά συγχέεται με το κρύο ή με το αίσθημα φόβου σε έναν σκύλο. Ωστόσο, πρόκειται και για ένα κλασικό σύμπτωμα πυρετού, ενώ μπορεί να αποτελέσει και αντίδραση στον πόνο.

Λήθαργος

Η ίωση μπορεί να κάνει ακόμα και τον πιο δυνατό, να νιώθει ανύμπορος, ακόμα και τα σκυλιά. Αν το σε γενικές γραμμές δραστήριο κουτάβι σου, απλά ξαπλώνει, δείχνοντας απουσία και του παραμικρού ενδιαφέροντος για τις καθημερινές του συνήθειες, ίσως είναι άρρωστος. Τσέκαρε και για άλλα συμπτώματα για να καταλάβεις αν έχει ίωση.

Αυξημένη θερμοκρασία σώματος

Σε φυσιολογικές συνθήκες, η θερμοκρασία σώματος ενός σκύλου είναι μεταξύ των 38,3 και 39,4 βαθμών Κελσίου. Η αύξηση λοιπόν σε αυτή είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις. Θα μπορέσεις να καταλάβεις αγγίζοντάς τον αν είναι πού ζεστός. Επίσης, τα ούλα του μπορεί να είναι στεγνά και να έχουν κοκκινήσει. Αν νομίζεις πως ο σκύλος σου έχει πυρετό, επικοινώνησε με τον κτηνίατρό σου.

5 σημάδια ότι ο σκύλος σου μπορεί να έχει κατάθλιψη
purewow.com

Μάτια που γυαλίζουν

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι έχουν μάτια που γυαλίζουν κατά την εμφάνιση πυρετού.

Βήχας

Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα ίωσης στα σκυλιά είναι ο επίμονος βήχας. Μπορεί να κρατήσει από 10 έως 21 μέρες. Μη σκεφτείς να βοηθήσεις τον σκύλο σου δίνοντάς του φάρμακα που χρησιμοποιείς η ίδια για τον βήχα. Απλά τηλεφώνησε στον κτηνίατρό σου για να σου δώσει οδηγίες.

Φτέρνισμα

Ακόμα ένα κοινό στοιχείο με εμάς τους ανθρώπους είναι πως και τα σκυλιά φτερνίζονται όταν έχων ίωση. Αν είναι επίμονο και συνοδεύεται και από ρυνικά υγρά, επικοινώνησε με τον κτηνίατρο.

featured image: rd.com