Το disco nap είναι ο σύντομος ύπνος πριν από κάποια έξοδο που την αξία του αναλύσαμε όλοι το μακρινό 2016. Ποιος δεν χρειάζεται άλλωστε ένα power nap πριν βγει;

Μετά το μεγάλο διάστημα του lockdown, συνήθισες σε μία συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου. Αυτό σημαίνει πως χωρίς πολλές εξόδους, συνηθίζεις να κοιμάσαι νωρίτερα. Τα νέα δεδομένα ωστόσο, έφεραν  αρκετά night out στο προσκήνιο. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει αλλαγές στο ωράριο του ύπνου σου.

Πώς θα ισορροπήσεις τις νέες, περισσότερες εξόδους με το πρόγραμμα ύπνου σου;

Το disco nap είναι η κατάλληλη λύση.  20-30 λεπτά ξεκούρασης πριν την έξοδο σου, μπορεί να σε αναζωογονήσει περισσότερο από τον νυχτερινό ύπνο σου. Η κατάλληλη ώρα για να κάνεις το disco nap σου, είναι μεταξύ 2-3 μμ.

Σε εκείνο το διάστημα, παίρνεις μία ανάσα ξεκούρασης από την πρωινή δουλειά ή και προετοιμάζεσαι για ότι έχεις να κάνεις το απόγευμα. Με αυτό τον τρόπο, θα ξεκουράσεις τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σου, έτσι ώστε να συνεχίσεις την ημέρα σου με ενέργεια.

Ο μεσημεριανός ολιγόλεπτος disco nap, μπορεί να δημιουργήσει μία καινούρια ρουτίνα ύπνου που θα σε βοηθήσει να φορτίσει τις μπαταρίες πριν βγεις έξω. Χωρίς να κάνεις κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο βραδινό σου πρόγραμμα ύπνου,  ενσωματώνεις ένα μικρό break στη ρουτίνα σου. Και το σημαντικότερο; Δεν θα έχεις την πηγαία ανάγκη να χασμουριέσαι όσο θα είσαι έξω. Θα έχεις λοιπόν, δύο σε ένα.

Ο ύπνος  άλλωστε, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής σου. Σε συνδυασμό με τη διατροφή και τη γυμναστική, ο ύπνος μπορεί να αλλάξει πραγματικά τη ρουτίνα σου, γεμίζοντας σε περισσότερη ευεξία. Η αλήθεια είναι πως, όταν κοιμάσαι σωστά και ποιοτικά (με 8 ώρες κατά μέσο όρο) νιώθεις πιο έτοιμος να αδράξεις την ημέρα σου. Αν υιοθετήσεις μία sleeping routine σε καθημερινή βάση, τότε θα δεις άμεσα δραστικά αποτελέσματα στο πόση ενέργεια, χαρά και λιγότερο στρες θα έχεις.