Όταν ξέρεις ότι πρόκειται να δεις ένα αστυνομικό δράμα που στην καρδιά του υπάρχει ένα έγκλημα και η πολυπόθητη εξιχνίαση του, ξέρεις περίπου και ποια σειρά γεγονότων να περιμένεις. Κι ενώ εδώ και χρόνια όλα έμοιαζαν λίγο-πολύ προβλέψιμα, το Mare of Easttown ήρθε να αποδείξει ότι τελικά, υπάρχει και άλλος δρόμος για να το καταφέρει κανείς αυτό.

Στο Mare of Easttown η Kate Winslet παραδίδει μαθήματα υποκριτικής

Η ίδια υποδύεται μία αστυνομικό της μικρής πόλης Easttown, όπου καλείται να εξιχνιάσει τον θάνατο ενός νεαρού κοριτσιού. Παράλληλα, όμως έχει να αντιμετωπίσει τον ίδιο της τον εαυτό και τη χαοτική ζωή της. Τις περισσότερες φορές που βρίσκεται μπροστά στην κάμερα, η Mare αντικατοπτρίζει το τοπίο που την περιβάλλει. Πρόκειται για μία σκοτεινή πόλη, λίγο ανιαρή και λίγο στωική.

Έχεις συνηθίσει να ξεκινάς ένα αστυνομικό δράμα και να βλέπεις ένα έγκλημα στην πρώτη σκηνή. Από εκεί και πέρα μπορεί να χρειαστούν δεκάδες επεισόδια ή και σεζόν ώστε να λυθεί το μυστήριο. H νέα αυτή σειρά αποφάσισε να επενδύσει σε ένα άλλο μονοπάτι. Το πρώτο επεισόδιο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη Mare, στην κοινωνία όπου ζει και στους ανθρώπους που την περιβάλλουν. Δεν μας νοιάζει τόσο το έγκλημα που έχει διαπραχθεί, όσο οι σχέσεις που προϋπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους.

Η σειρά δεν ασχολείται απλά με ένα έγκλημα, αλλά με το πένθος, τον πόνο και τις ισορροπίες μιας μικρής κοινωνίας

Aκόμα και όταν προκύπτουν όλα τα plot twists σχετικά με την υπόθεση που ερευνάται, το ενδιαφέρον των θεατών είναι και πάλι στραμμένο στις συμπεριφορές των ανθρώπων. Είναι ξεκάθαρο ότι το Mare of Easttown ήθελε να επενδύσει στην εξέλιξη των χαρακτήρων του και όχι απλά σε ένα καλοστημένο έγκλημα με ανατροπές και αποκαλύψεις. Αντίθετα, υπήρξε μία πιο επιμελής ενορχήστρωση της τοποθεσίας σε συνδυασμός με τους ανθρώπους της, που μαζί φαίνεται να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κι όλα αυτά ενώ η Mare πραγματοποιεί τη δική της ενδοσκόπηση

Η ίδια είναι μεν πολύ καλή στη δουλειά της, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσει τους δαίμονές της. Βιώνει και η ίδια την απώλεια και το πένθος σε μεγάλο βαθμό. Αυτό όμως φαίνεται να την κρατά πίσω αλλά και να την συνδέει με τους άλλους περισσότερο. Όπως και να’χει, εδώ μιλάμε για μία ερμηνεία καριέρας από την πλευρά της Kate Winslet. Mετά το ρόλο της στο Ammonite, που δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα, το Mare of Easttown ήρθε για να σώσει τη μέρα.