Εάν είσαι φρεσκοχωρισμέν@ ή αν γενικά περνάς μια ερωτική απογοήτευση, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις ένα ταξίδι.

Σαφώς και υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να αισθανθείς καλύτερα και να χαλαρώσεις λίγο, αλλά το ταξίδι είναι μια πιο επεμβατική λύση, με καλύτερα αποτελέσματα.

Δες το σαν μια θεραπεία για τη ραγισμένη σου καρδιά, που θα σου δώσει το χρόνο που χρειάζεσαι για να επανέλθεις και να ξεπεράσεις αυτή την απογοήτευση.

Είτε είναι ένα ταξίδι μεγάλο είτε ένα σύντομο, που μπορεί να διαρκέσει μόνο ένα Σαββατοκύριακο, θα είναι πολύ ωφέλιμο και θα το καταλάβεις, πριν καν ετοιμάσεις βαλίτσα. Άλλωστε, το ίδιο δεν έκανε η αγαπημένη μας Elizabeth Gilbert στο γνωστό Eat Pray Love;

Πρώτα απ΄ όλα θα ξαναβρείς τον εαυτό σου.

Είναι μια φάση στην οποία, θα έχεις όλο το χρόνο να σκεφτείς τι έγινε και τι θες από εδώ και στο εξής. Είναι πολύ σημαντικό να περάσεις χρόνο με σένα σε ένα νέο μέρος, κάνοντας διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις.

Δες το σαν μια εμπειρία, κατά την οποία θα σε ξαναγνωρίσεις.

Θα ενισχύσεις την κλονισμένη σου αυτοπεποίθηση.

Ένα ταξίδι θα ενεργοποιήσει τον εγκέφαλό σου και το σώμα σου και θα σε αποσπάσει από την αρνητική εμπειρία που βιώνεις.

Παράλληλα, μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία, δίνεις το μήνυμα στοn ίδιο σου τον εαυτό, ότι ναι, μπορείς να ταξιδέψεις μόν@ σου και δε χρειάζεσαι κανέναν να σε προσέχει, γιατί μπορείς άνετα να σε φροντίσεις.

Ουσιαστικά, κανονίζεις εσύ τη ζωή σου και της δίνεις εσύ νόημα. Αν αυτό δεν ανεβάσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου, τότε τί;

Θα σου δώσει χρόνο να τελειώσεις τη σχέση μέσα σου.

Πολλές φορές, ακόμα κι αν χωρίζουμε φιλικά ή αν χωρίζουμε γιατί εμείς το θέλουμε, βιώνουμε κανονικά τον πόνο αυτής της απώλειας. Είναι ένα πένθος, γιατί χάνεις κάτι από σένα. Φεύγοντας μακρυά, μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο, να θρηνήσει για τη χαμένη αγάπη.

Αντιμετωπίζοντας έτσι τα συναισθήματά σου, σου δίνεις και το χώρο και το χρόνο για να επανακάμψεις.

Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου.

Όσο και να υποφέρεις, μόλις πατήσεις σε ξένη γη, τότε σίγουρα θα ξεχαστείς. Σιγά-σιγά θα αρχίσεις να παρατηρείς, να νιώθεις και να βλέπεις νέες εικόνες, που θα σου δώσουν ζωντάνια και θα βελτιώσουν σημαντικά τη διάθεσή σου. Απλά απόλαυσέ αυτές τις στιγμές.

Θα επανασυνδεθείς με τον κόσμο και τους ανθρώπους.

Η αλήθεια είναι ότι όταν χωρίζουμε, νιώθουμε να χάνεται ο κόσμος μας. Μια απελπισία και μια αγωνία για το αύριο μας κυριεύει, για έναν κόσμο χωρίς τ@ -πρώην- σύντροφό μας. Αναγκαστικά λοιπόν, ταξιδεύοντας κάπως θα συγχρωτιστείς με ανθρώπους.

Αυτή λοιπόν είναι μια νέα ευκαιρία, όχι για να κάνεις σχέση, αλλά για να αναπτύξεις σχέσεις ανθρώπινες γενικώς. Ανακατέψου με τον κόσμο, επανασυνδέσου μαζί του και θα δεις πόσο θα αναζωογονηθείς.

Θα τεστάρεις τον εαυτό σου και θα επανανακαλύψεις τα όνειρά σου.

Ένα τέτοιο ταξίδι, μια τέτοια περίοδο, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να βγεις από το comfort  zone σου και να δεις μέχρι που φτάνουν τα όρια σου. Τόλμησέ το λοιπόν. Μην ξεχνάς ότι ένας χωρισμός πάντα μας αλλάζει.

Δες λοιπόν, κι εσύ από εδώ και στο εξής, σε μια επόμενη σχέση, σε τι θα πεις ναι και τι όχι.

Θα πιστέψεις ότι ένα τέλος είναι πάντα μια νέα αρχή.

Κάνοντας αυτό το ταξίδι, κάνεις μια νέα αρχή στη ζωή σου. Από ταξίδι χωρισμού γίνεται ταξίδι επανασύνδεσης με τον εαυτό σου. Εξαναγκάζεσαι δηλαδή, να κάνεις ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα που φοβόσουν ή δεν ήθελες να κάνεις. Τώρα ήρθε λοιπόν η ώρα.

Τα ταξίδια γενικά ομορφαίνουν την ψυχή μας, πόσο μάλλον, όταν αυτή είναι πονεμένη. Αφέσου λοιπόν σε αυτό.