Μια τάρτα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό σου, για να τη σερβίρεις ως επιδόρπιο ή για να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ σου.

Ειδικά σε αυτήν την τάρτα με μύρτιλλα και σταφύλια σε κρέμα μελιού από το blog elenas food trips, πολύ δύσκολα θα αντισταθείς!

Υλικά:

Για τη γλυκιά τάρτα:

  • 250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι και 1 βανιλίνη

Για την κρέμα μελιού:

  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 ml μέλι
  • 4 αυγά
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια νισεστέ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 1 βανιλίνη

Για το γαρνίρισμα:

  • 500 γραμμάρια λευκά σταφύλια
  • 100 γραμμάρια μύρτιλλα

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτύπα το αλεύρι με το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να έχει την υφή τριμμάτων. Συνέχισε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Τοποθέτησέ τη σε μεμβράνη και άφησέ τη στο ψυγείο για να μπορείς να τη δουλέψεις. Έχε στο νου σου πως η δόση αυτή είναι διπλή και μπορεί τη μισή να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση!

Φτιάξε την κρέμα. Σε κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο και ανακάτεψέ το με το μέλι. Στο μίξερ χτύπα τα αβγά και τη ζάχαρη και πρόσθεσε το νισεστέ ανακατεύοντας καλά. Αφού ομογενοποιηθούν καλά, βάλε τα υπόλοιπα υλικά και συνέχισε το χτύπημα. Αφαίρεσε την τάρτα από το ψυγείο, άνοιξε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια λαδόκολλας. Τοποθέτησε σε φόρμα 26 εκατοστών με λαδόκολλα. Από πάνω βάλε τα φρούτα και στη συνέχεια την χτυπημένη κρέμα. Ψήσε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Άφησέ την να κρυώσει και απόλαυσε μια πρωτότυπη και λαχταριστή τάρτα!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 ιδέες για εύκολα και γευστικά σνακ με τόνο