Από τις πρώτες σκηνές της νέας ταινίας του Netflix, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με μια ηρωίδα που αγαπά την καλοπέραση. Στο Afterlife of the Party, η Cassie φοράει λαμπερά ρούχα και ζει την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία – μόνο που τελικά εμείς την πετυχαίνουμε όντως στην τελευταία της ημέρα. Λίγο πριν τα 25α γενέθλιά της, εκείνη έχει ένα φριχτό ατύχημα και χάνει ξαφνικά τη ζωή της.

Το After life of the Party ίσως σου θυμίσει το A Good Place

H Cassie βρίσκεται ξαφνικά ανάμεσα σε δύο κόσμους. Για να μπορέσει να βρει τον δρόμο της πρέπει να διορθώσει πρώτα μερικές καταστάσεις στη Γη. Τα καλά νέα είναι ότι αυτές δεν αφορούν κάποιο αγόρι σε πρώτη φάση. Συγκεκριμένα έχει τρεις αποστολές: Να τα βρει με τη φίλη και κολλητή της, να βοηθήσει τον πατέρα της και να έρθει πιο κοντά με την αποξενωμένη μητέρα της. Η Cassie φαίνεται να δίνει ισάξια βαρύτητα σε όλα αυτά τα θέματα. Αντιλαμβάνεται έτσι ότι η ζωή δεν είναι πια ένα τεράστιο πάρτι για εκείνη. Ή καλύτερα, ότι μετά τα “πάρτι” πρέπει κανείς να μπαίνει στον κόπο να “συμμαζεύει”.

Η ταινία προσπαθεί να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση γύρω από το πένθος μέσα από το χιούμορ

Κάποιοι θεώρησαν ότι το κάνει με τον πιο ρηχό τρόπο, ενώ άλλοι είδαν πιο καλοπροαίρετα τον σκοπό της. Σίγουρα το Afterlife of the Party δεν είναι μια ιστορία που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο τρόπος όμως που διαχειρίζεται την απώλεια είναι το πλεονέκτημά της, ειδικά όταν πρόκειται για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου. Μέχρι το τέλος της ταινίας δεν σε νοιάζει τόσο τι θα γίνει τελικά με την Cassie, αλλά πως διαχειρίζονται την απώλειά της αυτοί που έμειναν πίσω. Η κολλητή της, ο πατέρας και η μητέρα της γίνονται οι βασικοί χαρακτήρες που φέρουν όλο το βάρος της υπόθεσης πάνω τους. Και ίσως τελικά η δική τους εξιλέωση να μας νοιάζει περισσότερο από αυτή της πρωταγωνίστριας.