Όλοι σε κάποια περίοδο της ζωής μας έχουμε κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις όπως ”από αύριο θα ξυπνάω μια ώρα νωρίτερα και θα γυμνάζομαι”. Και μετά έρχεται το αύριο αλλά εσύ νύσταζες και πάτησες το snooze για δέκα λεπτά. Αλλά μετά τα δέκα λεπτά εσύ κρύωνες και υποσχέθηκες στον εαυτό σου πως σήμερα θα δώσεις στον εαυτό σου ρεπό από τη γυμναστική, αλλά από αύριο θα τηρήσεις την υπόσχεσή σου. Δεν θα σου πω τη συνέχεια γιατί σίγουρα ξέρεις πολύ καλά τι ακολούθησε την επόμενη ημέρα.

Συμφωνούμε πως είναι λίγο ”βάναυσο” να ξυπνάς νωρίτερα από ότι έχεις συνηθίσει, και μάλιστα για να γυμναστείς. Αλλά η αλήθεια είναι πως τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής είναι πολλά, οπότε από αύριο ετοιμάσου να χωρίσεις δια παντός με το κουμπί του snooze.

Ξυπνάς καλύτερα

Μπορεί στην πραγματικότητα να μην έχεις καμία διάθεση να σηκωθείς από το κρεβάτι αλλά θα δεις πως μόλις το κάνεις, και μάλιστα αφού γυμναστείς, θα έχεις ξυπνήσει πολύ καλύτερα και με περισσότερη ενέργεια από ότι τις προηγούμενες ημέρες. Είναι πολύ πιθανό έπειτα από μια ώρα άσκησης να μην έχεις τόση ανάγκη τον πρωινό καφέ που λαχταρούσες μέχρι τώρα.

Γεμίζεις ενέργεια

Ένα σώμα που ξεκινάει την ημέρα του σε κίνηση παραμένει σε κίνηση. Το να ασκείσαι το πρωί σημαίνει ότι θα παραμείνεις σε εγρήγορση και δραστήρια για όλη την ημέρα.

Σε βοηθάει να μένεις συγκεντρωμένη

Η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να σκέφτεσαι πιο καθαρά και να είσαι περισσότερη συγκεντρωμένη χάρη στην επιπλέον ροή αίματος στον εγκέφαλο. Άρα πιο το νόημα να ασκηθείς το βράδυ πριν τον ύπνο;

Μειώνει το άγχος

Τίποτα δεν θα σε ανακουφίσει περισσότερο από το άγχος για την ημέρα που σε περιμένει από την πρωινή άσκηση. Όταν ασκείσαι το σώμα σου απελευθερώνει ενδορφίνες, αυτές τις ορμόνες που θα σου χαρίσουν μια αίσθηση χαράς και ψυχικής ηρεμίας που θα σε ακολουθεί όλη την ημέρα.

Εξοικονομείς χρόνο

Τα απογεύματα μας πάντα είναι γεμάτα με πολλές υποχρεώσεις. Γιατί λοιπόν να μην κάνεις τη γυμναστική σου το πρωί έτσι ώστε το απόγευμα να μπορέσεις να πας σούπερ μάρκετ, να μαγειρέψεις, να δεις μια ταινία, με περισσότερη άνεση;

Φτιάχνεις το πρόγραμμά σου

Εσύ δεν γκρίνιαζες πως το βράδυ κοιμάσαι πολύ αργά και αυτό θέλεις να αλλάξει; Ήρθε η ώρα! Το να πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί νωρίτερα θα σε βοηθήσει να προσαρμόσεις ανάλογα και το πρόγραμμα του ύπνου σου. Ταυτόχρονα μέσω της άσκησης, ρυθμίζεις και την ποιότητα του ύπνου σου.

featured photo: @StudioRomantic