Συμβαίνει πολύ συχνά όταν συνομιλείς με έναν Δίδυμο. Νιώθεις πως δεν δίνει προσοχή στα λόγια σου και πως είναι χαμένος στις σκέψεις του. Έχεις σκεφτεί όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Σίγουρα δεν συμβαίνει επειδή δεν ενδιαφέρεται για εσένα.

Ο Δίδυμος λοιπόν είναι το τρίτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, και όσοι έχουν γεννηθεί από τις 20 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου ανήκουν σε αυτό το ζώδιο. Μαζί με τον Ζυγό και τον Υδροχόο ανήκουν στα ζώδια του αέρα. Και τα τρία αυτά ζώδια είναι μεγάλοι στοχαστές και θέλουν να κρατούν το μυαλό τους απασχολημένο με την ανάγνωση, τη γραφή και τις εποικοδομητικές συνομιλίες. Είναι πάντα σε θέση να βλέπουν μια κατάσταση από όλες τις διαφορετικές οπτικές γωνίες και μπορούν εύκολα να σκεφτούν καινοτόμα για να βρουν την πιο λογική λύση.

Δίδυμος, ο απόλυτος multitasker

Συγκεκριμένα οι Δίδυμοι είναι πολύ κοινωνικοί και ψάχνουν συνέχεια τρόπους να δημιουργούν νέες συνδέσεις με άλλους ανθρώπους. Είναι σε θέση να ξεκινήσουν μια συνομιλία με σχεδόν οποιονδήποτε. Δεν θα διστάσουν να επικοινωνήσουν ακόμα και με άτομα που δεν γνωρίζουν. Τους αρέσει πολύ να μοιράζονται τις ιδέες και τις απόψεις τους με άλλα άτομα.

Ένας Δίδυμος είναι μονίμως με ένα βιβλίο ή περιοδικό στο χέρι και ταυτόχρονα δέκα διαφορετικά tabs ανοιχτά στον υπολογιστή τους. Δεν υπάρχει όριο στο πόσες πληροφορίες μπορεί να επεξεργαστεί και να απορροφήσει ταυτόχρονα. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ενημερώνεται για τα τελευταία νέα, τα κουτσομπολιά και τις τάσεις. Είναι υπερήφανος που γνωρίζει τα πάντα!  Όπως καταλαβαίνεις όμως του είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί μόνο σε ένα πράγμα. Γιατί; Μα επειδή το μυαλό του κινείται τόσο γρήγορα. Δεν έχει μάθει να χαλαρώνει, και εάν τύχει να μην έχει αυτή τη συνεχή διανοητική διέγερση, αγχώνεται.

Με βάση όλες τις παραπάνω πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του Διδύμου, δεν σου φαίνεται απόλυτα λογικό να μοιάζει κάπως ”χαμένος” όταν του μιλάς; Τείνει να αποσπάται πολύ εύκολα, επειδή οι σκέψεις του πάντοτε τρέχουν από task σε task.  Ταυτόχρονα, έχοντας όλα αυτά στο μυαλό του, του είναι δύσκολο να κρατάει τον λόγο του, να δεσμευτεί και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Κάτι που απογοητεύει τους γύρω του.

Όσον αφορά τις σχέσεις του, ο Δίδυμος προσελκύει άτομα που να έχουν κοινά ενδιαφέροντα και να μπορεί να συνομιλήσει μαζί τους. Είναι πιο πιθανό να επιλέξει έναν σύντροφο με βάση την ευφυΐα του και την καλή επικοινωνία. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτές του τις σχέσεις δεν είναι πάντα εκεί όταν του μιλάνε. Κάποιες φορές είναι αδιάφορος ή συναισθηματικά απόμακρος.

Δεν σημαίνει λοιπόν πως ένας Δίδυμος δεν σε νοιάζεται ή δεν σε προσέχει. Απλά έχει τόσο πολλά στο μυαλό του που του παίρνει παραπάνω χρόνο να τα επεξεργαστεί και να τα εκφράσει.

featured photo: @criene