Είναι γεγονός πως τα κοσμήματα μας μπορούν να μεταμορφώσουν κάθε outfit, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε κομμάτια τα οποία μπορούν και να φορεθούν σε πολλές περιστάσεις αλλά και να μην χάνουν τη διαχρονικότητα τους.

Μην ξεχνάμε ότι τα κοσμήματα, εκτός από την οικονομική αξία, έχουν και συναισθηματική καθώς φορώντας τα δημιουργούνται όμορφες αναμνήσεις.

Tα πέντε βασικά κοσμήματα που δεν θα μας απογοητεύσουν ποτέ, είναι:

Κρίκοι

Οι κρίκοι είναι σίγουρα ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια. Καμία συλλογή δεν θεωρείται πλήρης χωρίς τουλάχιστον ένα σετ κρίκων.

Η αλήθεια είναι, πως για έναν τόσο απλό σχεδιασμό είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο αξεσουάρ καθώς μπορεί να φορεθεί όλες τις εποχές και με όλα τα outfits.

hoop earrings
pinterest / Abigail Atkins

Κλασικό ρολόι

Το ρολόι είναι το απόλυτο καθημερινό αξεσουάρ, η τελική πινελιά που ολοκληρώνει κάθε outfit. Τα στρογγυλά καντράν θεωρούνται πιο θηλυκά και κολακευτικά, αλλά και τα τετράγωνα ή ορθογώνια καντράν είναι επίσης η επιτομή της κομψότητας.

Επιλέξτε όποιο χρώμα και μέταλλο ταιριάζει περισσότερο σε εσάς και επενδύστε σε ένα καλό ρολόι.

Myslady.com

Chain necklaces

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων χρόνων, οι αλυσίδες για τον λαιμό, φαίνεται πως έχει έρθει για να μείνει.

Σίγουρα θα βρείτε αυτήν που ταιριάζει στο στυλ και στον προϋπολογισμό σας -από τις λεπτές χρυσές αλυσίδες έως τις πιο χοντρές και ‘βαριές’. Με τις λεπτές αλυσίδες να είναι ιδανικές για layering. Συνδυάζονται δύο ή και τρεις μαζί -σε διαφορετικά μεγέθη- ώστε να κάνουν πιο ενδιαφέρον ένα απλό λευκό t-shirt ή ένα βαρετό πλεκτό.

net-a-porter / Bottega Veneta

Διαμαντένια βραχιόλια και χειροπέδες

Τα βραχιόλια και οι χειροπέδες μπορούν να φορεθούν υπέροχα από όλους.

Από τα πολύ απλά κομμάτια για το γραφείο μέχρι και τα πιο ιδιαίτερα, όπως με διαμάντια ή πολύτιμους λίθους για πιο glamorous εμφανίσεις.

Μπορούν εύκολα να διαφοροποιήσουν κάθε outfit γιατί -όπως και τα chain necklaces- είναι μια πιο ελεύθερη επιλογή, αφού μας δίνουν την δυνατότητα να τα φορέσουμε μόνα τους ή να συνδυάσουμε πολλά μαζί.

Net-a-porter.com / Suzanne Kalan and Repossi

Cocktail Ring

Δημοφιλή από τα ‘20s, τα cocktail rings εκπέμπουν σίγουρα την γοητεία μιας παλιάς εποχής. Η χαρά του να φοράς ένα cocktail ring είναι ακριβώς το ότι χρειαζόμαστε μόνο ένα κομμάτι για να απογειώσουμε το outfit μας.

Σίγουρα είναι ένα κόσμημα για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις που ίσως το φανταζόμαστε να συνοδεύει μια επίσημη τουαλέτα αλλά με λίγη φαντασία μπορεί να δημιουργήσει επικά casual outfits.

featured photo: Unsplash / Jess @ Harper Sunday